Tačiau paplūdimių prižiūrėtojai pripažįsta, kad laikytis higienos normų sudėtinga, nes jie neturi smėlio valymo mašinos.

„Aišku, realiausia Mėlynają vėliava gauti Smiltynės paplūdimiui, nes jis švariausias, jame labiausiai išvystyta reikalinga infrastruktūra. Tačiau teiksime prašymą suteikti Mėlynąją vėliavą visiems Klaipėdos paplūdimiams ir pažiūrėsime, ar gausime“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Už tai, kad uostamiesčio paplūdimiuose plevėsuotų Mėlynoji vėliava, per metus iš miesto biudžeto reikia sumokėti apie 34 tūkst. litų.

Tačiau privalu ir tai, kad paplūdimiai atitiktų aibę keliamų reikalavimų. Juose turi būti švarus smėlis ir vanduo, tualetai, dušai. 

Daugelį šių reikalavimų Klaipėdos paplūdimiai atitinka, viena opiausių problemų – smėlio valymas. „Higienos normos reikalauja, kad smėlis vieną kartą per savaitę 10 cm gylyje būtų išpurentas, nes taip esą iškeliamos bakterijos, kurios saulėje žūsta. Tačiau tokiems darbams reikia specialios įrangos – smėlio valymo mašinos, o jos šiuo metu neturime“, - teigė biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Planuojama tokią mašiną, kurios preliminari kaina gali siekti 284 tūkst. litų, nes tokį pasiūlymą pateikė Vokietijos gamintojai, įsigyti 2016 metais.

„Kasmet planuojame biudžetą, o pinigų yra ribotai, todėl išlaidas ir investicijas paskirstome. Kitais metais norėtume įsigyti traktorių, kuris reikalingas išvežti šiukšles iš Melnragės ir Girulių paplūdimių, porą keturračių motociklų gelbėtojams, todėl pinigų smėlio valymo mašinai tiktai nebeliks. Todėl ją įsigyti ir planuojame 2016 metais“, - dėstė „Klaipėdos paplūdimių“ finansininkė Sonata Navickienė.

Anot A.Siakki, Klaipėdos vizija yra turėti tokius paplūdimius, į kuriuos lygiuotųsi kitos savivaldybės, o ne rodytų pirštais į pliažus, kuriuose reikia pasimokyti, kaip juos prižiūrėti.

To nuosekliai ir siekiama. Todėl Šiemet Smiltynėje ir II Melnragėje atsirado dušai, dar tris likusiuose paplūdimiuose planuojama pastatyti iki kitos vasaros sezono.

Smiltynėje įrengta ir nemokama pramogų aikštelė vaikams, ją norima papildyti įvairesniais įrenginiais.

„Itin opi problema išlieka tualetai paplūdimiuose, tačiau ir ji po truputį sprendžiama. Savivaldybė pastatė penkis naujus konteinerinius tualetus ir perdavė mums juos eksploatuoti. Tikimės, kad atiras ir daugiau naujų tualetų“, - vylėsi A. Siakki.

Klaipėdos paplūdimių priežiūra ir gelbėtojų išlaikymas uostamiesčio savivaldybei šiemet kainavo beveik 1,4 mln. litų.

Kitiems metams prašoma skirti per 2 mln. litų, nes norima įsigyti naujos technikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)