Spėjama, kad naujausias protrūkis yra kilęs Gvinėjoje, bet šiuo metu daugiausia naujų viruso atvejų fiksuojama Liberijoje ir Siera Leonėje.

Penktadienį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) šios ligos epidemiją Vakarų Afrikos šalyse paskelbė "tarptautinės sveikatos grėsme".

Pastarąsias savaites daugumos šalių vyriausybės rekomendavo savo piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Vakarų Afrikos šalis, kuriose užfiksuoti Ebolos karštinės atvejai.

Pasak PSO, bendras užsikrėtusiųjų skaičius jau siekia 1 779. Naujausiais rugpjūčio 6 d. duomenimis, užregistruoti dar 68 ligos atvejai ir 29 mirtys, iš jų 26 naujausi ligos atvejai nustatyti Siera Leonėje ir 38 - Liberijoje, ir nė vieno atvejo Gvinėjoje, kurioje viruso protrūkis ir prasidėjo.

Gvinėja praneša uždaranti sienas, kad sulaikytų žmones, norinčius patekti į šalį. "Laikinai uždarėme sienas tarp Gvinėjos ir Siera Leonės dėl naujausių žinių, gautų iš ten", - teigė Gvinėjos sveikatos apsaugos ministras spaudos konferencijoje. Jis taip pat pridūrė, kad Gvinėja uždaro sienas ir su Liberija.

Gvinėja, Siera Leonė ir Liberija jau yra paskelbusios įvairaus lygio nepaprastąją padėtį šalyse dėl viruso plitimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)