Kaip rašoma ligoninės „Facebook“ paskyroje, Kęstutis Kučinskas gimė 1958 m. rugpjūčio 25 d., Utenos rajone. Gydytojas jau vaikystėje, po skaudžių netekčių, vis dažniau pagalvodavo apie medicinos studijas ir 1983 metais pabaigė Medicinos institutą. 1987 m. gegužės 15 d. pradėjo dirbti VšĮ Respublikinėje Panevėžio ligoninėje gydytoju okulistu. Nuo 1991 m. gegužės 21 d. pradėjo eiti Akių ligų skyrius vadovo pareigas, kuriose išdirbo 30 metų.

„Vadovavimo metais Akių ligų skyrius pelnė daugybę pasiekimų, labiausiai ištobulėjo kataraktos chirurgija. Kęstučiui Kučinskui vadovaujant minėtas skyrius ryžtingai pakeitė gydymo kryptį orientuojantis į chirurgines intervencijas ir operacijas. Kęstutis Kučinskas daug dėmesio skyrė inovatyviems akių ligų gydymo būdams, naudojant medicininę įrangą: modernius diagnostinius ir operacinius mikroskopus, argoninius lazerius, modernų ultragarso aparatą, kompiuterinį perimetrą, optinį koherentinį tomografą ir kt.

Gydytojas nuolat domėjosi medicinos naujovėmis, gilino teorines ir praktines žinias, sėmėsi patirties ne viename pažangiausių gydymo centrų. Įgyta patirtimi noriai dalijosi su savo kolegomis.

Gydytojo Kęstučio darbas neliko nepastebėtas, 2004 m. ir 2022 m. Panevėžio miesto gyventojai gydytojui skyrė „Metų geriausias gydytojas“ nominacijas, o 2023 m. Kęstutį Kučinską už ilgametį ir pasiaukojantį darbą ligoninės ir Lietuvos žmonių sveikatos labui, buvo suteiktas VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės Garbės nario vardas ir apdovanotas „Garbės ženklu“.

Pažinoję gydytoją asmenys apibūdina jį kaip pareigingą, principingą, iniciatyvų, pasižyminti kruopštumu, sąžiningumu, reiklumu sau ir aplinkiniams. Visada taktiškas, dėmesingas ligoniams ir jų artimiesiems. Gydytojas buvo, yra ir išliks gerbiamas mūsų ligoninės darbuotojų ir pacientų.

Nuoširdžią užuojautą dėl gydytojo Kęstučio Kučinsko netekties artimiesiems reiškia Respublikinės Panevėžio ligoninės medikų kolektyvas ir administracija“, – rašoma „Facebook“ puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją