Blogiausia tiems, kurie priversti dirbti naktimis. Šioje grupėje kraujagyslių komplikacijų rizika siekia net 41 procentą. Pamaininis darbas taipogi neatsiejamas nuo žalingų įpročių, netaisyklingos mitybos, menko fizinio aktyvumo ir prasto miego. Visa tai daro neigiamą įtaką širdies veiklai.

Be to, toks darbo režimas sutrikdo žmogaus „vidinį laikrodį“. Dėl to pakyla kraujospūdis, padidėja cholesterino kiekis ir neretai išsivysto diabetas. 17 tūkst. 359 tyrimo dalyviai turėjo problemų su vainikinėmis arterijomis, 6598 patyrė širdies priepuolį, o 1854 žmonėms buvo diagnozuotas išeminis insultas.

Mokslininkai paskaičiavo, kad dėl pamaininio darbo širdies priepuolio rizika išauga 23 procentais, širdies kraujagyslių sutrikimų – 24 procentais, o dar vieno insulto – 5 procentais. Taip pat yra pagrindo manyti, kad naktinis darbas skatina vėžio vystymąsi dėl hormoninių sutrikimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)