Tyrimas paremtas dviejų milijardų skambučių ir pusės milijono trumpųjų žinučių analize. Mokslininkus domino, kam žmonės skambina dažniausiai. Paaiškėjo, kad jauni žmonės dažniausiai skambina ir rašo trumpąsias žinutes savo mylimajam ar mylimajai. Moterų atveju tai trunka maždaug iki 27 metų, tačiau sulaukus keturiasdešimties savo dėmesį jos dažniausiai sutelkia į dukrą. Bėgant laikui šis ryšys tik stiprėja. Apoteozė pasiekiama sulaukus šešiasdešimties.

O štai vyrai, sprendžiant pagal skambučius ir trumpąsias žinutes, dažniausiai galvoja apie žmoną. Dukros ir sūnums jie skambina vienodai dažnai.

Mokslininkai spėja, kad tai gali būti susiję su biologiniais mechanizmais, mat susilaukusios vaikų moterys persiorientuoja į motinystę. Kad ši problema labai aktuali, byloja ir statistika.

Psichologai tvirtina, kad vis dažniau žmonės trečioje, ketvirtoje ar penktoje dešimtyje ateina konsultuotis dėl problemų, susijusių su anyta ar uošve. Nusiskundimų dėl šešuro ar uošvio psichologai sulaukia itin retai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją