Londono koledžo epidemiologijos profesorius Michaelas Marmotas ir Kalifornijos universiteto mokslininkas Michaelas Andersonas teigia, jog, nepriklausomai nuo jauno amžiaus ir užimamoms pareigoms įtakos turinčios socialinės padėties, paaukštinimas pareigose pats savaime labai teigiamai veikia žmogaus sveikatą.

Praeitais metais buvo atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo vien Jungtinės Karalystės valstybės tarnautojai. Buvo įrodyta, jog žmonės, vaikystėje sirgę rimtomis ligomis, rečiau būdavo paaukštinami pareigose. O štai karjeros pasiekimai britų valdininkų sveikatai jokios įtakos neturėjo.

Dar viename moksliniame darbe kalbama apie tai, jog žmonės, gavę „Oskarą“ ar Nobelio premiją, gyvena ilgiau nei nominuotieji, bet apdovanojimo negavę. Bet kokiu atveju, anot M. Marmoto, aukštesnes pareigas užimantys žmonės džiaugiasi geresne sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)