Penktadienį grįžęs iš mokyklos vaikas ėmė skųstis pilvo skausmais. Kaip praneša LNK, mažametis negalavo visą naktį, buvo vangus, prasidėjo vėmimas, sveikata buvo bloga ir dieną. Policijos ataskaitoje rašoma, jog sekmadienį vaikui iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Vaikas buvo paguldytas į Ukmergės ligoninę. Anot gydytojų, mažametis atvežtas itin sunkios būklės, jį gaivinti pradėta dar priėmimo skyriuje. Deja, vaiko gyvybė užgeso po poros valandų.

Prieš kelias savaites dėl panašių negalavimų vaikas jau buvo patekęs į ligoninę, tačiau, atlikę tyrimus, gydytojai rimtų ligų nenustatė. Šeima, kurioje augo mažametis, tvarkinga, ji vaiko teisių apsaugos specialistams žinoma nebuvo.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė DELFI sakė, kad šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. „Lauksime ekspertų išvadų, jokios naujos informacijos neturime“, – pirmadienį DELFI sakė M. Švedienė.

Žinią apie vaiko mirtį Ukmergės ligoninė perdavė policijai, ne Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC), tad tikėtina, kad mirties priežastis – ne užkrečiama liga. „Mums į užkrečiamą ligą nepanašu. Tokių įtarimų neturime, – komentavo ligoninės atstovė. – Variantų gali būti daug (kodėl vaikas mirė – DELFI), bet nieko plačiai nenoriu komentuoti. Be to, vyksta ikiteisminis tyrimas, tad atskleisti papildomos informacijos negalima, viską pasakys išvados.“

Vyriausiojo gydytojo pavaduoja medicinai sakė, kad vaikas į ligoninę sekmadienį, apie 14.35 val., atvežtas sunkios būklės, pasak M. Švedienės, medikai darė viską, kas buvo įmanoma. Padėti vaikui buvo atvykęs ir reanimobilis iš Santaros klinikų Vaikų ligoninės. 16 val. sekmadienį vaikas mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)