Vokiečių medikai leido ozono injekcijas 327 savanoriams. Jiems visiems skaudėjo nugarą, o įprasti gydymo būdai nepadėjo. Žinoma, kad ozonas – labai reaktyvios dujos, jos gali arba pakenkti sveikatai, arba padėti.

Ozono sluoksnis saugo nuo ultravioletinių spindulių. Žemės lygyje esantis ozonas laikomas pavojingu, nes kenkia kvėpavimo takams. Visgi mokslininkai nusprendė pabandyti pritaikyti ozono ypatybes stuburo diskų išvaržoms gydyti. Jų nuomone, ozono terapija gali atstoti operaciją.

Eksperimento metu paaiškėjo, kad nuo vienos ozono injekcijos tiesiai į pažeistą diską 37 proc. žmonių per pusmetį atlėgo skausmai, trečdaliui savanorių skausmai sumažėjo, 22 proc. pagerėjimo nepajuto, o septyniems proc. pablogėjo. Ozoną maišė su steroidiniais vaistais, gydančiais uždegimą.

Tyrimai parodė, kad stuburo diskai sumažėjo 2 – 15 proc. Medikai mano, kad ozonas mažina prostaglandinų – biologiškai aktyvių junginių, kurie sukelia uždegimus ir skausmus. Sumažėjus disko apimčiai, atlėgsta spaudimams nervų galūnėms, dėl kuro ir kyla skausmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)