Pacientai, norintys užsiregistruoti tęstinėms konsultacijoms ir chemoterapinėms procedūroms, jiems patogiu darbo dienos metu, gali skambinti išankstinės registracijos telefonu 8 46 41 0000. Išklausius pasirinktis, jie turi spausti „1“. Tuomet pacientai bus sujungti su operatorėmis, kurios aptarnauja tik onkologinių pacientų registraciją.

„Atsakingai ruošėmės šiam etapui. Išskyrėme onkologinių pacientų registraciją iš bendro registracijų srauto. Šios linijos operatorės – tai konsultantės, turinčios patirtį dirbant su onkologiniais pacientais. Jos geba įvertinti individualią situaciją, tikslingai nukreipti pacientą ir pagal poreikį užregistruoti. Stebėsime pacientų pasitenkinimą dėl registracijos pokyčių ir reaguosime į jų pastabas. Kryptingai dar labiau tobulinsime sistemą“, – apie pokyčius pasakoja KUL „Klaipėdos ligoninė“ Skubios pagalbos ir hospitalizacijos klinikos vadovas dr. Gintautas Virketis.

Gintautas Virketis

Pasak mediko, jei pacientui pirmąkart nustatyta onkologinė liga, operatorė jį nukreips į Žaliąjį koridorių.

Pacientui paskirtas atvejo vadybininkas nedelsiant rezervuos laiką pirmajai gydytojo specialisto konsultacijai, užregistruos paskirtiems tyrimams ir kitų specialistų konsultacijoms, organizuos ir kontroliuos, kad būtų įvykdytas pacientui sudarytas diagnostinių tyrimų ir specialistų konsultacijų įgyvendinimo planas, padės užtikrinti, kad laiku prasidėtų daugiadalykės specialistų komandos pacientui paskirtas gydymas.

Į Žaliąjį koridorių galima kreiptis ir pačiam pacientui tel. (8 46) 396621 nuo 8:30 val. iki 14 val. arba el. paštu zaliasis.koridorius@kulig.lt

Tais atvejais, kuomet reikalingas ilgalaikis stebėjimas, kontrolė ar planinė konsultacija bei tyrimai, operatorė registruos į laukimo eilę. Registracijai reikalingas siuntimas.

Pasak G. Virkečio, laukimo eilė palengvins patekimą pas specialistą ir užtikrins, kad ateityje taloną pacientas tikrai gaus. Į laukimo eilę taip pat galima užsiregistruoti atvykus į KUL Ambulatorinio-konsultacinio skyriaus registratūrą (Liepojos g. 49).

Alvydas Česas

KUL Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėjo Alvydo Česo teigimu, jei pacientui skiriamas aktyvus gydymas chemoterapija kas savaitę ar dvi, jam pačiam nieko papildomai daryti nereikia. Visus vizitus paskirs ir jį užregistruos bei visą reikalingą informaciją suteiks gydytojas ar slaugos administratorė konsultacijos metu.

„Siekiame, kad registracija onkologiniams pacientams būtų labiau prieinama ir patogesnė. Mes, onkologijos srityje dirbantys specialistai, žinome, kaip vėžio diagnozė ir visi po to sekantys įvykiai keičia žmogaus gyvenimą. Tikimės, kad įdiegti pokyčiai leis suvaldyti vis didėjančius pacientų srautus ir padidinti ambulatorinių konsultacijų kiekį. Pacientams esame pasiruošę padėti visuose gydymo etapuose“, – tikina A. Česas.

Pasak specialisto, onkologinių pacientų skaičius kasmet tik didėja. Auga naujai diagnozuotų navikų, pacientų, kuriems reikalingas stebėjimas, skaičius. KUL gydytojai onkologai chemoterapeutai per metus suteikia daugiau nei 50 tūkst. konsultacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją