Pirmą kartą po netikėto antrosios atžalos atėjimo į šį pasaulį 36 metų Sh. Miller žurnalui „People“ sakė: „Ji tikras stebuklas, palaima“.

Septynis kartus olimpine čempione tapusiai sportininkei 2011 metų vasarį buvo diagnozuotas kairiosios kiaušidės vėžys – moteris vos prieš 14 mėnesių buvo susilaukusi pirmagimio sūnaus Rocco.

Moteris norėjo daugiau vaikų, tačiau dėl ligos planų teko atsisakyti.

„Vietoj to, kad skambinčiau tėvams su džiugia žinia, jog jie turės dar vieną anūką, turėjau pasakyti, jog man vėžys... Pasaulis sustojo“, - prisimena moteris.

Floridoje gyvenančiai sportininkei buvo nedelsiant atlikta operacija, gydytojai pašalino beisbolo kamuoliuko dydžio cistą, kairę kiaušidę ir kiaušintakį. Operacijos metu paaiškėjo, jog vėžys buvo dar labiau išplitęs nei manė medikai.

Siekiant pažaboti vėžio plitimą, moteriai teko iškęsti devynių savaičių chemoterapijos kursą, po kurio išslinko visi plaukai. Moteris baiminosi, jog gydymas neigiamai paveiks vaisingumą, tačiau po gydymo praėjus metams buvusi sportininkė labai lengvai pastojo. Prieš chemoterapiją moteris buvo užšaldžiusi kiaušialąsčių, tačiau jų neprireikė.

Savo svetainėje apie džiugią naujienų moteris parašė: „Turėjau progų gyvenime nuveikti tiek nuostabių dalykų, tačiau didžiausias stebuklas iš visų – mano atžalos“.

„People“ buvusi sportininkė sakė, kad pastarieji ketveri jos gyvenimo metai buvo itin intensyvūs, ji net neturėjusi laiko susivokti, kas vyksta iš tikrųjų.

„Buvo nėštumas, tada chemoterapija ir vėl nėštumas“, - sako laiminga moteris. Dabar, kai vėžio siaubas jau likęs praeityje, buvusi sportininkė nori padėti kitoms moterims.

Jau anksčiau apie kovą su vėžiu gimnastė sakė: „Nebuvo jokių simptomų. Štai kodėl taip įkyriai raginu moteris tikrintis, net jeigu nejaučia jokių negalavimų. Labai noriu padėti žmonėms. Noriu garsiai šaukti, kad būtina nuolat tikrintis, ankstyva diagnozė išgelbsti daug gyvybių. Tai mano mantra, kuria dalinuosi su kitais“.

Baigusi sportininkės karjerą, moteris baigė teisės studijas, įkūrė svetainę „Shannon Miller Lifestyle“, kur dalinosi sveikos gyvensenos paslaptimis.

„Sportas man tikrai padėjo atsigauti po chemoterapijos, sporto naudą reabilitacijai įrodė ir ne vienas atliktas tyrimas. Mano kūnas pats reikalavo fizinės veiklos. Kartą draugė man pareiškė: vėžio diagnozė – tarsi balansavimas ant buomo, nukrenti, bet vėl pakyli. Žinojau, ką reikia daryti, visad buvau kovotoja – neketinau nukristi nuo buomo“, - teigia Sh. Miller.

Moteris per savo karjerą sporte iškovojo septynis olimpinius medalius, devynis kartus tapo pasaulio čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)