„10 ligonių iš viso turime, nuo penktadienio guli, 8 stacionariame infekcinių ligų skyriuje, o 2 – labai sunkios būklės, todėl guli suaugusiųjų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje. Jų būklė labai sudėtinga, plaučių uždegimai, kitos įvairios komplikacijos“, – Eltai teigė S. Tvirbutas.

Anot LSMU Kauno ligoninės atstovo, visi legionelioze užsikrėtę pacientai yra suaugę žmonės.

„Vaikų (paguldytų į ligoninę – ELTA) kol kas nėra, ačiū Dievui. Pacientai įvairaus amžiaus, suaugę“, – patikino S. Tvirbutas.

Saulius Tvirbutas

NVSC Kauno departamentas balandžio 27–28 dienomis gavo 4 pranešimus apie 3 legioneliozės atvejus Kauno rajone ir 1 atvejį – Kauno mieste. Du iš susirgusių asmenų yra vieno daugiabučio gyventojai.

Balandžio 28 d. darbo dienos pabaigoje gauti pranešimai apie dar 4 legioneliozės atvejus, iš kurių 1 – Kauno mieste, 3 – Kauno rajone. Šiuo metu epidemiologiškai tiriami 8 legioneliozės atvejai.

NVSC Kauno departamentas susisiekė su daugiabučių administratoriais ir pateikė informaciją apie tai, kokių būtina imtis prevencinių priemonių. Taip pat ligonių gyvenamuosiuose būstuose organizavo vandens laboratorinių tyrimų atlikimą (paimti mėginiai), kurių rezultatų paprastai laukiama 10 dienų.