Dabar bus galima tai greitai nustatyti, o tai palengvins medikų darbą šalinant konkrečią problemą.

Profesorė Sheena Lewis iš Belfasto Karališkojo koledžo Medicinos, stomatologijos ir biomedicinos mokyklos tvirtina, kad šis laimėjimas itin svarbus, nes beveik trečdalio vaikų susilaukit negalinčių porų nevaisingumo priežastys buvo nežinomos, todėl joms buvo diagnozuojamas nepaaiškinamas nevaisingumas.

Tai pirmas darbas, įrodantis, jog tikimybė susilaukti mažylio taikant apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūrą labai priklauso nuo kiekvieno konkretaus spermatozoido DNR pažeidimų masto.

Dabar mokslininkai intensyviai kuria testą, padėsiantį bet kuriam žmogui išsiaiškinti nevaisingumo priežastis. Testas bus išbandytas Kinijoje.

O štai profesorius, reprodukcinės medicinos specialistas Christopherias Barrattas iš Dandi universiteto (Škotija) įsitikinęs, kad dauguma klinikų nesutiks atlikti tokių tyrimų todėl, jog paprasčiausiai nežino, ką daryti su gautais rezultatais.
Be to, spermatozoidų pažeidimai gali būti tik viena iš daugelio priežasčių, neleidžiančių susilaukti vaikų. Todėl profesorius įsitikinęs, kad įvertinti tikrąją minėto testo naudą kol kas sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)