Mokslininkai nustatė, jog moterų kelių raumenyse esantys nervai būtent minėtuoju laikotarpiu veikia aktyviausiai, todėl padidėja traumų rizika.

Aktyvumo lygis tiesiogiai susijęs su sąnarių stabilumu, todėl traumų pavojus ir padidėja.

Būtent dėl šios priežasties visai nenuostabu, jog būtent sportuojančios moterys, o ne vyrai, dažniau patiria kelių traumų.

Traumų riziką didina ir hormoniniai pokyčiai moters organizme. Hormonai tiesiogiai veikia raumenis kontroliuojančius nervus.

Grupė specialistų iš Teksaso ir Šiaurės Karolinos universitetų tyrė 19-35 metų amžiaus moterų ir merginų būklę. Eksperimento dalyvės kiekvieną mielą rytą turėjo matuotis kūno temperatūrą. Taip pat mokslininkus domino ir sąnarių aktyvumas.

Seniai žinoma, jog po ovuliacijos kūno temperatūra truputį pakyla, o prieš pat naujojo ciklo pradžią - nukrinta. Iki menstruacijų likus savaitei sumažėja progesterono ir estrogeno kiekis.

Taigi paaiškėjo, jog kelius supančių raumenų nervų aktyvumas pradeda didėti jau trečiąją ciklo savaitę. Kaip teigia profesorius Matthew Tenanas, tokie pokyčiai itin pavojingi, todėl sportuojančios moterys apie tai tiesiog privalo žinoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)