Kūdikių namuose esantys mažyliai dažniausiai yra vaikai iš asocialių šeimų, kuriose jais nebesirūpinama. Šiuose namuose jie lieka dėl to, nes iš kūdikio tėvų yra atimamos motinystės ar tėvystės teisės, todėl mažyliais nėra kam pasirūpinti. Nors kartais juos aplanko tėvai, tačiau dėmesio ir priežiūros vaikams labai trūksta.

Kūdikių namuose dirbančiam darbuotojui per dieną vidutiniškai tenka skirti dėmesio 8 – 10 vaikų.

Darbuotojų teigimu, pagalba labiausiai reikalinga vakarais, nuo 17:00 iki 22:00. Taip pat savanoriai laukiami savaitgaliais, kurių metu padidėja skubių atvejų skaičius ir personalas nespėja viskuo pasirūpinti.

Savanoriai mielai prisideda prie rūpinimosi mažyliais – šiuo metu kūdikių namuose reguliariai pasirodo 48 savanoriai, kurių dauguma čia apsilanko vidutiniškai po du kartus per savaitę. Pačių mažylių namuose šiuo metu yra apie 70.

Vis dėlto, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų ligų klinikoje, esančioje Antakalnio g. 57, sergantys mažyliai gydymo metu dažnai lieka vieni. Norintys savanoriauti gali kreiptis el. pašto adresu savanoriavimas@kudikiunamai.lt.

Šia nuotrauka feisbuke jau pasidalino beveik 3 tūkst. žmonių, pusantro tūkstančio vartotojų paspaudė „mėgti“ mygtuką. Komentaruose žmonės žadėjo tikrai prisidėsiantys prie šio siūlymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)