Dabar dėl šios infekcinės ligos pasekmių mirė dar vienas vaikas, praneša stern.de.

Šiaurės Reino – Vestfalijos žemėje nuo vėlyvų tymų pasekmių mirė keturiolikmetis paauglys. Vaikų ir jaunimo gydytojų asociacija pranešė, kad berniukas, būdamas penkių mėnesių, vaikų gydytojo priimamajame buvo užkrėstas tymais.

Prieš devynerius metus jis susirgo lėtiniu tymų sukeltu encefalitu. Ši liga gali pasireikšti kaip vėlyva tymų pasekmė ir yra neišgydoma. Prieš kelias dienas keturiolikmetis Michaelis mirė.

Antras tada infekuotas vaikas, mergaitė vardu Natalie, būdama trylikos, mirė nuo šios klastingos ligos 2011 metais. Ji prieš vienuolika metų buvo apkrėsta tame pačiame laukiamajame.

„Ten buvo vienas berniukas su neaiškiais simptomais, kurio tėvai atsisakė jį skiepyti nuo tymų“, - sakė Martinas Terhardtas iš Vaikų ir jaunimo gydytojų asociacijos.

Vyresnysis berniukas tada užkrėtė šešis vaikus, iš jų trys buvo kūdikiai. „Jeigu berniukas būtų buvęs paskiepytas, Natalie ir Michaelis ir šiandien būtų gyvi“, - pažymėjo M. Terhardtas.

Smegenų uždegimas (encefalitas) yra baimę kelianti tymų pasekmė. Ypač pavojingas yra poūmis sklerozinis panencefalitas (SSPE), kuris dažniausiai pasireiškia praėjus keleriems metams nuo užsikrėtimo infekcija.

„Poūmis sklerozinis panencefalitas yra laiko bomba, - aiškino M. Terhardtas. - Vienintelė apsauga nuo to – profilaktinis skiepijimas“. M. Terhardtas yra Nuolatinės skiepų komisijos prie Roberto Kocho instituto narys. Ši komisija pateikia Vokietijos vakcinacijos rekomendacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)