Apie neįprastą Centrinėje Indijoje gyvenančio berniuko būklę rašo dailymail.co.uk. M. Ahirwaro stuburas yra labai silpnas, todėl jis negali nei stovėti, nei vaikščioti ir yra priverstas nuolat sėdėti. Berniukas gali nebent šliaužti, be pagalbos jis nepajėgia pavalgyti ar nueiti į tualetą.

Keturiasdešimtmetis berniuko tėtis Mukeshas Ahirwaras ir jo 35-erių motina Sumitra Ahirwar – darbininkai. Jiedu pasakoja, kad kreipėsi daugiau nei į 50 gydytojų visoje Indijoje, tačiau nei vienas negalėjo nustatyti diagnozės.

„Nebegaliu daugiau žiūrėti, kaip jis kenčia. Stebėti jo gyvenimą – sukrečiantis dalykas“, – sako S. Ahirwar.

„Jis nieko negali daryti savarankiškai. Visą dieną vaikas tik sėdi kamputyje. Tai – ne gyvenimas. Turiu visur jį nešioti tarsi kūdikį, tačiau sūnui juk jau 12 metų. Kaip aš jį nešiosiu, kai bus vyresnis?“ – nerimauja berniuko mama.

„Jei gydytojai negali išgydyti mano sūnaus, geriau tegu Dievas jį pasiima“, – tvirtina S. Ahirwar.

Neįtikėtina, tačiau bendruomenės nariai dėl M. Ahirwaro būklės kaltina jo tėčio praeities nuodėmes ir yra įsitikinę, kad jis yra kaltas dėl sūnaus negalios.

S. Ahirwar, kuri taip pat augina sveikus 16 ir 10 metų amžiaus sūnus ir keturiolikmetę dukterį, besilaukdama Mahendros pas gydytojus nesilankė.

„Kiti mūsų vaikai gimė sveiki, neturėjo jokių problemų, tad mes nepagalvojome apie tai, kad turėtume apsilankyti pas gydytoją, kad reikalingas ultragarso tyrimas. Mahendra gimė namuose, kaip ir jo broliai ir sesuo“, – pasakoja berniuko tėtis.

Tėvai pastebėjo, kad jų sūnaus galva ima svirti tik tuomet, kai šiam buvo šeši mėnesiai. „Pirmiausia manėme, kad jis tiesiog šiek tiek silpnas ir laikui bėgant sustiprės. Tačiau prieš trečiąjį gimtadienį jis negalėjo vertikaliai nulaikyti savo galvos“, – prisimena vaiko tėtis.

Mahendra Ahirwaras
Statybose dirbantis M. Ahirwaras uždirba maždaug 2,8 Eur per dieną. Vyras skolinosi pinigų iš savo draugų ir artimųjų, kad galėtų rasti tinkamą gydymą savo sūnui. Tačiau prieš dvejus metus jis nutarė nebevežioti vaiko pas gydytojus: „Aš jį vežiau į visas ligonines, kur tik išgalėjau, net į geriausią Indijos ligoninę, į Indijos medicinos mokslų institutą Naujajame Delyje. Tačiau sūnui praleidus ten dvi savaites, gydytojai negalėjo pasakyti, ar įmanoma jį išgydyti“.

„Skaudančia širdimi grįžome namo ir nusprendėme auginti sūnų ir suteikti jam kaip įmanoma patogesnį gyvenimą. Žmonės apie jį sako blogus dalykus, tai iš tiesų mus skaudina. Negalime tverti žmonių požiūrio ir diskriminacijos. Jie kalba, kad tikriausiai padariau siaubingų nuodėmių ir todėl mano vaikas kenčia. Tai baisu“, – teigia berniuko tėtis.

Vaikas nelanko mokyklos, tad vieninteliai jo draugai – broliai, sesuo ir pusbroliai.

Ausų, nosies ir gerklės ligų specialistas Shashidharas Tatavarthy mano, kad M. Ahirwarą kankina raumenų sutrikimas. „Tai vienas rečiausių atvejų. Jo būklė panaši į stuburo anomaliją ar raumenų sutrikimą. Tačiau išvadas būtų galima daryti tik po išsamių tyrimų.

Berniuko tėtis vis dar tikisi stebuklo: „Jei gydytojai gali padėti kūdikiams, gimusiems su tokiais sutrikimais kaip dvi galvos, ir atlikti jų gyvybes išgelbstinčias operacijas, tad kodėl tai negalėtų nutikti mano sūnui? Tebeturiu tiek vilčių ir svajonių dėl jo. Noriu matyti, kaip jis eina į mokyklą ir žaidžia su kitais vaikais. Noriu, kad jis gyventų normalų gyvenimą ir viliuosi, kad vieną dieną mano noras išsipildys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)