Specialistų teigimu, riebūs pieno produktai stipriai prastina spermos kokybę. Ji prastėja ne tik nuo sūrio, bet ir nuo kitų pieno produktų. Na o viena porcija yra 28 gramai sūrio, arbatinis šaukštelis grietinėlės, šaukštas ledų arba stiklinė pieno.

Sprendžiant iš visko, vaisingumui turi įtakos moteriškas hormonas estrogenas, kurio yra piene. Gali būti, kad kenkia ir pesticidai, sunkieji metalai bei chloro turinčios medžiagos. Tai matyti iš vyrų raciono tyrimo, kuriame dalyvavo 189-i 19 – 25 m. vyrai. Visi vyrai reguliariai sportavo, antsvorio neturėjo.

Tų, kurie per dieną suvalgydavo daugiau, nei tris porcijas riebių pieno produktų, sperma buvo 25 proc. prastesnės kokybės. Visgi neverta visiškai atsisakyti pieno produktų. Sumažėjus vaisingumui ne visada išsivysto nevaisingumas, be to, kūdikį galima pradėti net ir tada, jei sperma prastesnės kokybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)