Žmogus priklausė vos 30–39 metų amžiaus grupei. COVID-19 liga jam buvo patvirtinta vos daugiau nei prieš savaitę – sausio 14 dieną Marijampolės ligoninėje.

Kaip portalui „Delfi“ sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento visuomenės informavimo specialistė Justina Petravičienė, vos marijampoliečiui buvo patvirtintas koronavirusas, jų įstaigos darbuotojai bandė su žmogumi susisiekti, tačiau ragelio jis nekėlė, todėl daugiau žinių apie tai, ar turėjo gretutinių ligų, ar ne, nėra.

„Aiškinamės, ar pagal turėtus gretutinius susirgimus jis priklausė rizikos grupei, nes, vykdant epidemiologinę diagnostiką, nepavyko su juo susisiekti – ragelio nekėlė nei jis, nei artimieji“, – sakė J. Petravičienė.

Kauno klinikų atstovai sakė negalintys pateikti daugiau duomenų apie mirusį pacientą, kol neturi artimųjų sutikimo.

Šiuo metu yra jau 14 mirusių nuo COVID-19 ligos asmenų, priklausiusių 30–39 metų amžiaus grupei. Trys koronaviruso aukos buvo vos 20–29 metų.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą registruotos 24 mirtys nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)