Alfie McAuslandas gimė net trimis mėnesiais per anksti, pagrindinės arterijos buvo ne savo vietose, širdelėje žiojėjo didelė skylė, jam buvo diagnozuotas aortinio vožtuvo susiaurėjimas, problemos su kraujagyslėmis.

Mažylio tėvai – Natalie ir Christopheris McAuslandai iš Škotijos - iš medikų lūpų sužinojo, jog mažylis tikrai neišgyvens, vilties nebėra.
Gydytojai, dar niekada gyvenime nematę tokio širdies ydų derinio, porai patarė leisti mažyliui natūraliai mirti, nes jis buvo paprasčiausiai per mažas, kad galėtų ištverti sudėtingą operaciją.
Berniuko mama sako giliai viduje visada jautusi, jog jos sūnelis – tikras kovotojas, todėl ji paprasčiausiai atsisakė leisti savo mažyliui mirti.

Dabar, po kelių savaičių, praleistų prijungus dirbtinio kvėpavimo sistemą, sudėtingų operacijų ir intensyviosios terapijos skyriaus, pusantrų metukų Alfie – sveikas mažylis, mėgstantis žaisti su savo broliu dvyniu Blairu.

Vaiko mama sako: „Jis tikras stebuklas. Jie sakė, jog jis per mažas ir neatlaikys tokios operacijos. Buvo labai skaudu. Medikai tiesiog norėjo pasakyti negalintys sutvarkyti jo širdelės, mums buvo patarta su juo atsisveikinti. Man kaip motinai toks sprendimas buvo nepaprastai sunkus. Tačiau jautėme, jog būtų neteisinga nesuteikti jam progos pakovoti už teisę gyventi“.

„Kartais žiūriu į jį, ir ašaros pačios pradeda riedėti. Labai didžiuojuosi, kad jis toks stiprus. Vienas kardiologas jį taip pat vadina stebuklu“, - sako Alfie mama.

Prieš operuodami mažylį, Glazgo Jorkhilo ligoninės gydytojai konsultavosi su kolegomis iš Kanados. Operacijai pasirinkta diena, kai iš misijos privačioje saugos bendrovėje Irake turėjo namo grįžti mažylio tėtis.

Šeimos tragedija prasidėjo praėjus vos keturioms dienoms po to, kai 12 savaičių per anksti Alfie ir Blairas pasibeldė į šį pasaulį.
Tyrimai atskleidė, jog Alfie širdelė sunkiai serga – jam diagnozuotos net keturios širdies ydos. Dėl kraujotakos sutrikimų buvo labai apsunkintas vaiko širdies ir plaučių darbas, širdis bet kurią akimirką galėjo sustoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)