Eksperimentas parodė: po kiek lengvesnių pietų žmonės nesijausdavo alkani, o jų kūnas nefiksuodavo mažesnio kalorijų skaičiaus. Žmonės vidutiniškai sumažino kalorijų skaičių 250 kalorijų. Profesorius Davidas Levicky’is padarė tokią išvadą po penkias savaites trukusio savanorių grupės stebėjimo.

Pirmą savaitę žmonės valgė viską, ką norėjo. Kitas dvi savaites pusė grupės pasirinkdavo vieną iš šešių patiekalų, turinčių nustatytą skaičių kalorijų (pvz., sriubą). Per kitus valgymus ar užkandžiavimus žmonėms leisdavo valgyti tiek, kiek jie nori. Kita pusė grupės tokio ritmo laikėsi paskutines dvi eksperimento savaites.

Pasirodo, daugiau, nei 10 dienų ribojant kalorijas, 17 dalyvių per dieną suvartodavo 250 kalorijų mažiau ir sulieknėjo 500 gramų. Tai rodo, kad žmonės tiksliai nefiksuoja, kiek energijos gauna organizmas.

Mediko teigimu, laikantis minėto režimo, per metus galima sulieknėti 10 kilogramų.

Kaip pabrėžia mokslininkas, valgant daugiau ląstelienos ir baltymų turinčio maisto, sulieknėjama ne todėl, kad sumažėja apetitas, o todėl, kad suvartojama mažiau kalorijų. Žmogus pajėgus įvertinti kalorijų skaičių, todėl laikui bėgant jis neskausmingai netenka svorio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją