Su „Vakarų ekspresu“ istorija pasidalino vieno klaipėdiečio senjoro giminaitė.

„Žmogus jau beveik metus kovoja su onkologine liga. Ketvirta stadija. Nuolatiniai chemoterapijos kursai, tyrimai, vaistų korekcijos ir kasdienė kova už gyvenimą“, – kalbėjo Ligita (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Anot jos, visą gydymo laikotarpį pacientas ėjo konsultuotis pas vieną gydytoją. Vizitai būdavo suplanuoti maždaug kas dvi savaites, kad gydytojas galėtų įvertinti būklę po eilinės chemoterapijos ir paskirti tolesnį gydymą.

„Iki liepos mėnesio Klaipėdos universiteto ligoninės onkologė-chemoterapeutė skirdavo laiką kitam apsilankymui, tačiau dabar liepia registruotis per elektroninę sistemą“, – sako Ligita.

Strigo sistema

Anot jos, ketvirtadienį kartu su dukra nuo pat ryto, kai tik 8 valandą atsirado galimybė, bandė registruoti. Sistema veikė tol, kol buvo pildomi duomenys.

„Tačiau paspaudus „registruotis“, iššokdavo baltas langas. Ir taip keliolika kartų iš eilės. Bandėme beveik valandą užregistruoti, tačiau nesėkmingai“, – sakė Ligita.

„Kad neliktų visai be gydymo, registravome pas kitą gydytoją, tačiau žmogus verkia. Nežino kas bus, nes tokioje situacijoje kiekviena diena ar sprendimas yra gyvybės klausimas“, – kelia klausimą dėl sveikatos apsaugos sistemos Ligita.

Ji įsitikinusi, kad taip būti neturėtų. Ir pacientams, ir gydytojams būtų daug geriau, jei tokiomis sudėtingomis situacijomis būtų užtikrintas gydymo tęstinumas pas tą patį specialistą, kuris yra įsigilinęs į ligos istoriją.

Atostogos

Situaciją pakomentavo Klaipėdos universiteto ligoninė.

Gintautas Virketis

„Džiaugiamės, kad pacientai vertina ir renkasi mūsų įstaigoje dirbančius gydytojus, tačiau pas kai kuriuos specialistus vizitų laikai labai greit užimami.

Gydytoja chemoterapeutė (pas kurią nepavyko užsiregistruoti – aut. past.) rugsėjo mėnesį išeina planinių atostogų, tad talonų skaičius šįkart pas šią specialistę kur kas mažesnis. Tokiais atvejais pacientams rekomenduojame registruotis pas kitus šios srities specialistus.

Šiandien (rugpjūčio 17 d.) registracija buvo paskelbta rugsėjo mėnesiui pas 10 gydytojų chemoterapeutų. Užtikriname, kad įstaigoje dirba profesionalūs specialistai ir bet kuris iš jų atidžiai per sistemą e.sveikata pasižiūrės, išanalizuos paciento ligos eigą, taikomą gydymą ir suteiks kvalifikuotą konsultaciją bei pagalbą.

Techniniai trikdžiai kartais pasitaiko dėl labai didelės apkrovos, nes vienu metu į registracijos sistemą jungiasi apie 600 interneto naudotojų. Darome viską, kad sistema funkcionuotų kuo geriau“, – sako Klaipėdos universiteto ligoninės Skubios pagalbos ir hospitalizacijos klinikos vadovas doc. dr. Gintautas Virketis.

Klaipėdos universiteto ligoninės filiale Klaipėdos ligoninėje registruotis pas gydytojus specialistus galima ligoninės interneto svetainėje https://ipr.kul.lt/ipr/, skambinant telefonu (8 46) 410 000, taip pat atvykus į registratūrą.