Nors išorinio kraujavimo nebuvo, Linos neapleido jausmas, kad vyksta kažkas labai negero.

„Nusprendžiau, kad su tokiais skausmais turiu važiuoti į ligoninę, nes tikriausiai vyksta persileidimas. Skausmai prasidėjo 20 valandą, vidurnaktį buvau ligoninėje“, – kalbėjo pašnekovė.

Negavo nė vaistų nuo skausmo

Visgi nuvykusi į ligoninę, pasak Linos, pagalbos taip ir negavo.

„Mane priėmė gydytojas, tačiau apžiūros iš esmės nebuvo – patikrino tik kraujo spaudimą ir pasakė, kad čia normalūs nėštumo požymiai. Nors ir per apžiūrą buvo labai dideli skausmai, negalėjau net pasėdėti. Nieko negavau, net vaistų nuo skausmo. Po apžiūros mane paleido namo ir vos nepasijuokė į akis, kad man nieko nėra ir viskas normalu“, – prisiminė klaipėdietė.

Grįžus namo skausmai nesibaigė – moteris kentėjo didžiulius spazmus, pykinimą, vėmimą. Galiausiai, einant iki tualeto, nualpo.

„Po to kažkaip pavyko atsisėdus pamiegoti. Vėliau vėl išsikviečiau greitąją, nes skausmai buvo nepakeliami“, – sakė Lina.

Moteris buvo nuvežta į Klaipėdos Respublikinę ligoninę.

„Iškart patikrino kraują, spaudimą, jis buvo labai didelis. Po ginekologo apžiūros iškart vežė operacijai, nes apžiūrėjus pamatė, kad yra labai daug skysčių, kraujo.

Buvo prasidėjęs vidinis kraujavimas, pilvo ertmėje, nes plyšo cista. Kraujo jau buvo virš litro, jį teko nusiurbti, skalauti su vandeniu. Iš pradžių valymo neatliko, nes galvojo, kad vaikelį dar bus galima išsaugoti. Iškart po operacijos nėštumo hormonas dar kilo, po to sustojo, o po kelių dienų įvyko persileidimas“, – kalbėjo pašnekovė.

Iš ligoninės Liną paleido po 3 dienų.

„Gydytojai sakė, kad jei nebūčiau nuvažiavusi į ligoninę, nebebūčiau sulaukusi ryto, kraujo buvo labai daug, jis stabdė kitų organų veiklą. Jei universitetinėje ligoninėje būtų viskas laiku sužiūrėta, galbūt vaikas būtų išsaugotas.

Respublikinėje ligoninėje visi sureagavo labai greitai, neturiu jokių priekaištų. Bet universitetinėje ligoninėje man kone pasakė, ko aš čia atvažiavau, nes tai neva normalūs nėštumo simptomai“, – sakė Lina.

Pasak moters, kadangi šeimoje nėra medikų, būdama namuose ji nė neįtarė, kad gali būti prasidėjęs vidinis kraujavimas.

„Labai sunku psichologiškai, vien tai, kad važiuoji pagalbos, o tave paleidžia ir nieko nepadeda. Jei būčiau antrą kartą nebevažiavus į ligoninę arba nebespėjus iki jos nuvažiuoti? Buvo taip blogai, kad spazmų metu negalėdavau net kvėpuoti. Bet kada galėjau mirti“, – pokalbio pabaigoje sakė Lina.

Ligoninės teigimu, pagalba buvo suteikta tinkamai

Dėl komentaro apie šią situaciją kreipėmės į Klaipėdos universiteto ligoninę. Pasak ligoninės administracijos, pacientė jau buvo pateikusi skundą, tačiau nustatyta, kad paslaugos buvo suteiktos tinkamai.

Klaipėdos universitetinė ligoninė

„Jūsų minimas asmuo š.m. sausio 16 d. kreipėsi į VšĮ Klaipėdos universiteto ligoninę pateikdama skundą, dėl galimai netinkamai jai teiktų asmens sveikatos priežiūros paslaugų Klaipėdos universiteto ligoninės filiale „Klaipėdos ligoninė“.

Skunde nurodytas aplinkybes ištyrė Ligoninės vadovo sudaryta komisija. Komisijos įvertinusi skunde aprašytą situaciją, gydytojo paaiškinimą ir kitas aplinkybes nustatė, kad pateikto skundo autorei asmens sveikatos priežiūros paslaugos VšĮ Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Klaipėdos ligoninė“ Akušerijos ginekologijos klinikos priėmimo skyriuje buvo teiktos tinkamai.

Pacientei išsamus atsakymas, į jos 2023-01-16 d. skundą, išsiųstas 2023 m. vasario 7 d.“, – savo atsakyme rašė administracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)