Faktas, kad cukrus sukelia priklausomybę. Tačiau jei nuo jo vartojimo jūsų neatbaido rizika pakenkti savo vidaus organams, galbūt tai padaryti padės žinojimas, kad cukrus – ne mažiau žalingas ir jūsų odai?

Dauguma žmonių nesijaudina dėl cukraus poveikio odai. Yra žinoma, kad jai kenkia tiesioginė saulės šviesa, tačiau ar ir cukrus? Abejojama.

Sarah Wilson, knygos „I Quit Sugar“ autorė, paaiškina kitaip: „Jei yra bent vienas dalykas, kurį norėčiau išmokyti moteris šią vasarą, tai suvokimas, kad cukrus jūsų odai yra žymiai kenksmingesnis nei saulė“.

„Leiskite man paaiškinti. Cukrus reaguoja su mūsų kūne esančiais proteinais ir keičia jų struktūrą į tokią, kuri pagreitina senėjimo procesą. To rezultatas – cukrus paverčia kolageną ir elastiną mažiau lanksčiais, elastingais, spindinčiais ir stangriais. Vadinasi, labiau pasiduodančiais neigiamam saulės poveikiui“.

Ta nekaltai atrodanti ir saldi balta medžiaga – tikra kolageno naikinimo mašina. Cukrus puola sveiką kolageną ir tai veda prie sausos, pilkšvos odos. Kuo mažiau odoje kolageno, tuo daugiau atsiranda raukšlių.

Odos paraudimas arba susierzinimas gali būti sukeltas cukraus kiekio, kurį valgote. Pastebėjote, kad jūsų nosis tapo rausvesnė, o gal odos nebeveikia mėgstamas drėkiklis? Liaukitės valgę cukrų – jis sukelia staigius cukraus kiekio pakilimus ir nusileidimus kraujyje, o tai atsispindi ant jūsų odos.

Spuogai ir dėmelės

Jūsų oda yra tiesiogiai susijusi su virškinimo sistema, tad jei jūsų organizmas turi sunkumų su kai kurių medžiagų apdorojimu, tai gali paveikti odą.

Tamsūs paakiai

Cukraus pilni produktai sukelia tokį disbalansą organizme, kad tai staiga pašalina visą vandenį iš jūsų ląstelių. Tai gali pasireikšti kai kurių vietų išsausėjimu, paburkimu arba tais nelemtais tamsiais maišeliais po akimis...

Jei jau ruošiatės valgyti tą šokolado plytelę, bent jau gerkite pakankamai vandens.