Slaugytojos rodo vežimėlį keturkojams, kuriuo triskart per dieną iš kavinės ligoniams turėtų vežti maistą. Jos sakė, kad administracijai tai neatrodo juokingai.

Slaugytojos teigė ir taip sunkiai dirbančios, nuo ligonių atsitraukti negalinčios. Bėdos nebuvo, kai maistą iš kavinės atveždavo greitosios vairuotojai. Bet nuo liepos situacija pasikeitė.

Neringos meras Darius Jasaitis LNK žinioms paaiškino: „Perėmė greitąsias kita įstaiga. Greitosios savivaldybei ir PSPC nebepriklauso, priklauso jau dabar Kauno įstaigai“.

Asociatyvi nuotr.

Kai slaugytojos sukilo ir atsisakė papildomo darbo, jo ėmėsi ūkvedys.

„Buvau tame savivaldybės susirinkime su tarybos nariais. Apsitarėme, kad tą mėnesį, kol dar sutartis galioja, aš atvešiu pusryčius ir pietus darbo dienomis, o savaitgaliais, švenčių dienomis ir vakarienes atveža „Kuršis“. Šiandien jie tai ir daro. Negalime sakyti, kad yra problema. Bet visi puikiai žinome, kad 14 dieną bus problema“, – prognozavo ūkvedys Ovidijus Gakas.

Pasirodo, kilus skandalui nutiko dar didesnė bėda – neliko maitintojo.

Neringos PSPC teisininkė Erika Liauksminė aiškino: „Pateikė prašymą nutraukti sutartį prieš 30 dienų ir mes jau nuo rugpjūčio 14 dienos nebeturime, kas tiektų pacientams maistą skyriuje“.

Neringoje rasti naują maisto tiekėją ir dar kai per dieną ligonius tenka pamaitinti už 12 eurų – sunki misija.

„Čia – visiškai visuomeninis projektas, bet kokiam verslui – labdarinis. Kaip žinome, Neringoje užsidaro labai daug kavinių ne sezono metu. Jeigu tikėtumės, kad iš Klaipėdos tiek porcijų atveš, suprantama, jos kainuos jau sunkiai įsivaizduojamas sumas“, – įsitikinęs Neringos meras D. Jasaitis.

Darius Jasaitis

Kad slaugomi neringiškiai neliktų alkani, Neringos valdžia žvalgosi į mokyklos ar darželių virėjus. Taip pat žada aiškintis, ar mobingas gydymo įstaigoje klesti, netgi ieško bandančių sutaikyti darbuotojus su vadovybe ir spėlioja, kodėl vykdantys greitųjų reformą neringiškius apgavo.

„Iš žadėtų geresnių, greitesnių ir patogesnių paslaugų vietoje 3 greitųjų vasarą dabar yra tik dvi dėl žmonių trūkumo. Ir tai jau reiškia, kad sujungime arba greitųjų atėmime buvome apgauti, nes trečiam sužeistajam ar nukentėjusiam įvykyje Neringoje reikės laukti greitosios gerokai ilgiau“, – konstatavo meras.

Slaugomiems senoliams maitinti Neringoje paskelbtas konkursas. Ar jis bus sėkmingas, paaiškės rugpjūtį.

Visą LNK žinių siužetą galite pažiūrėti čia: