Į šį klausimą atsakė įmonės „Medicinos teisė“ advokatas Arvydas Aranauskas.

Priekaištų gydytojams neturi, tačiau nesupranta, kodėl niekas neinformavo artimųjų


Kaip pasakojo į redakciją kreipęsis Andrius (vardas pakeistas, tikrasis vardas ir pavardė žinomi – aut. past.), jo tėčio būklė jau kurį laiką buvo sunki, o gydymas rezultato nebedavė.

„Pas tėtį lankiausi penktadienį, dienos metu, tada įranga dar buvo įjungta. Tos pačios dienos vakare paskambino dėdė, kad viskas, išjungė aparatus. Taigi man kilo klausimas, ar tai kur nors reglamentuota. Teoriškai medikai turėtų atsiklausti artimųjų, bet taip nebuvo. Kai paklausėme, jie labai sutriko, pasakė, kad atjungė laikinai. Bet laikinai nebuvo, nes sekmadienį žmogus jau mirė“, – savo istorija dalinosi vilnietis.

Pasak pašnekovo, šeima neturi priekaištų gydytojams, tačiau nesupranta, kodėl prieš atjungiant aparatus nebuvo su jais pasitarta.“

„Supraskite mane teisingai – mes su šeima pretenzijų neturime, tikiu, kad medikai padarė, ką galėjo, jie tikrai stengėsi, bandė įvairius gydymo būdus. Bet jei mums būtų pasakę, kad situacija beviltiška, kad reikia atjungti aparatus ir nekankinti žmogaus, mes, matyt, būtume sutikę, tačiau mūsų niekas neklausė. Dabar buvo tarsi įvykdyta eutanazija ligoninės valia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)