Naujausios apklausos duomenys atskleidė, jog 60 proc. vyrų savo moterims nenorą mylėtis argumentuoja nuovargiu. Beveik 50 proc. apklaustųjų tiesiog prisipažįsta nesantys nusiteikę meilės žaidimams.

Apklausus daugiau nei 2 tūkst. žmonių, paaiškėjo, jog 7 proc. vyrų prisipažino niekada nebepatiriantys erekcijos – o sekso su mylimąja vengia tik norėdami nuslėpti erekcijos sutrikimus. Tik 16 proc. apklausoje dalyvavusių moterų žino, jog jų antroji pusė turi erekcijos problemų. Apklausą atliko „Lloyds Pharmacy Online Doctor“.

Štai dar kelios priežastys, kodėl vyrai esą negali mylėtis: juos glumina vogčiomis procesą nužiūrinėjantis naminis augintinis, jie per daug užsiėmę žaisdami kompiuterinį žaidimą „Call of Duty“ ar tiesiog jaučiasi apsunkę po sočios vakarienės.

Medikai įspėja, jog iš tikrųjų priežastis, kodėl vyrai vengia meilės žaidimų, gali būti labai rimta – net ketvirtadalis vyrų teigia bent kartą gyvenime patyrę erekcijos sutrikimų. Apklausos rezultatai aiškiai atskleidžia, kokią įtampą miegamajame kartais patiria vyrai.

Beveik penktadienis apklaustų vyrų (17 proc.) teigia manantys, jog negalėjimas pasiekti erekcijos meilės žaidimų metų yra labai rimta problema. Pusė respondentų sako, jog erekcijos nebūvimas nuo 1 iki 5 minučių nuo meilės žaidimų pradžios jau gali būti erekcijos sutrikimo požymis.

Beveik kas ketvirtas vyras teigia nebesimylintis visai. Kalbant apie vyresnius nei 55 metų vyrus, šis skaičius pasiekia ir 42 proc.

Nors 47 proc. vyrų ir sako, jog, reikalui esant, pagalbos tikrai ieškotų pas specialistus, o net 24 proc. pirmiausia apie problemą pasikalbėtų su antrąja puse, atrodo, jog stipriajai lyčiai kalbėti apie erekcinę disfunkciją nėra lengva. Nerimą kelią faktas, jog 21 proc. vyrų tvirtina, jog kalbėti apie šią problemą su kitais žmonėmis jiems būtų labai sunku.

Nors dauguma žmonių ir mano, jog erekcinė disfunkcija būdinga 56-65 metų vyrams, gydytojas Tomas Brettas yra kitokios nuomonės: „Erekcinė disfunkcija gali pakirsti bet kokio amžiaus vyrą, tačiau tai neturėtų reikšti nuosprendžio poros intymumui. Nors erekcijos sutrikimai vyrams vis dar tabu, šis sutrikimas yra žymiai labiau paplitęs nei manoma, skiriasi, tik šio sutrikimo aplinkybės.
Labai svarbu, kad vyrai nejaustų diskomforto ir nebijotų kreiptis į medikus. Erekcinė disfunkcija gali ne tik atimti iš vyro seksualinio gyvenimo džiaugsmą, bet ir perspėti apie žymiai rimtesnes ligas, pavyzdžiui cukrinį diabetą ar širdies ligas. Tad visada verta pasitikrinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)