Naujosios Vilnios rajone yra daugiau kaip 30 tūkst. gyventojų. Beveik visi jie – vienintelės šio rajono poliklinikos pacientai.

„Kodėl mes pasipriešinome tam? Todėl, kad tai yra neaiškus dalykas, neišbandytas, nesuprantamas ir verslo planuose pas koncesininkus numatyti mūsų darbai 3 metams į priekį. O po to, kas bus po to? Kaip galima tris metus dirbti ir nežinoti, kas mūsų laukia“, – sakė Naujosios Vilnios poliklinikos vyriausioji slaugytoja Daiva Filipovičienė.

Nepaisant pacientų ir poliklinikos darbuotojų protestų, šį balandį koncesijos sutartis, pritarus buvusio mero A. Zuoko vadovautai tarybai, pasirašyta. Pagal ją, laimėtojas 25-erius metus gali naudotis poliklinikos turtu, tačiau dabartinį darbuotojų skaičių įsipareigoja išlaikyti trejus metus.

Tačiau konkursą pralaimėjusi įmonė ir laimėtojus, ir savivaldybę padavė į teismą. Pastarasis sutarties vykdymą apribojo.

Dėl susidariusios teisinės situacijos ir dėl gyventojų protestų, naujoji miesto valdžia koncesijos sutartį ketina nutraukti.

„Jeigu miestas, kokia valdžia bebūtų, padarė neteisingus sprendimus, tai miestas ir turi už tai sumokėti, pripažinti, kad tuo atveju buvo skubama nepagrįstai“, – teigė Vilniaus vicemeras Algirdas Paleckis.

Tuo metu koncesijos idėjos propaguotojai teigia, kad sutarties nutraukimas atneš tiesioginės žalos ir pacientams, ir poliklinikai. Pastaroji negaus numatytų 10 mln. Lt investicijų, o savivaldybė neteks koncesijos mokesčio ir polikliniką turės atnaujinti savomis lėšomis.

„Kalbant medicininiais terminais, šiandieną yra daromas kriminalinis abortas – nusikaltimas visų pirma prieš tos poliklinikos pacientus, nes jie negaus geresnės kokybės paslaugos, na, ir prieš pačią pažangią idėją“, – LTV „Panoramai“ tvirtino buvusi projekto koordinatorė Rūta Vainienė.

Naujosios Vilnios poliklinikos koncesijos sutartį nagrinėjusios laikinosios komisijos išvadoms Vilniaus taryba pritarė po pateikimo. Sprendimą Taryba ketina priimti kitame posėdyje.