Atliktas tyrimas parodė, kuriose šalyse žmonės suvartojo daugiausia alkoholio 2013 m.

Kaip informuoja businessinsider.com, daugiausia alkoholio išgeria Lietuvoje – apie 14 litrų žmogui per metus. Po Lietuvos eina Austrija, Estija ir Čekija, kuriose vienas žmogus per metus išgeria apie 11 – 12 litrų.

Mažiausiai alkoholio suvartojama Indonezijoje, t. y. beveik 0 litro.

Turkijoje, Indijoje ir Izraelyje vienas žmogus per metus suvartoja 1 – 3 litro alkoholio. Natūralu, kad kai kuriose šalyse žmonės nevartoja alkoholio dėl religinių ar kultūrinių priežasčių.

Daugumoje šalių 2013 m. žmonės suvartojo alkoholio mažiau nei 2000-aisiais. Tiesa, Lietuvoje, Lenkijoje ir Rusijoje alkoholio vartojimas padidėjo.

Tyrimas parodė, kad daugiau alkoholio ima vartoti jauni žmonės ir moterys. Daugiau alkoholio vartoja žemesnę socialinę padėtį užimantys vyrai, tačiau moterys priešingai – daugiau alkoholio vartoja užimančios aukštesnę socialinę padėtį.

Įdomu tai, kad pvz., Vengrijoje 20 proc. daugiausia alkoholio vartojančių žmonių tenka 90 proc. visoje šalyje suvartojamo alkoholio, Prancūzijoje alkoholio vartoja apie 50 proc. šalies gyventojų.

Su ankstesnių metų statistika galima susipažinti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1877)