Praėjusią savaitę daugiausiai sergančiųjų buvo užregistruota Telšių apskrityje, mažiausiai – Marijampolės apskrityje.

Pastarąją savaitę gripas diagnozuotas 44 Lietuvos gyventojams, ankstesniąją savaitę gripas nustatytas 77 asmenims.

Vasario 7–13 d. Lietuvoje dėl gripo ligoninėse gulėjo šeši asmenys, priklausantys 2–17 metų amžiaus grupei (vienas iš jų buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje).

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2022 m. šeštąją savaitę

2021 metų 6-ą savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 14,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų, šiemet tuo pačiu metu – beveik 6 kartus didesnis – 83 atvejai 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 5-ą sav. 888 ėminiai, paimti COVID-19 ligai nustatyti, buvo tirti ir dėl gripo viruso, išskirtas vienas gripo virusas (A(H3)).

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2022 m. šeštąją savaitę

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 5-ą šių metų savaitę iš 90 363 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 1 182 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 97 proc., B tipo – 3 proc.).

Europos savaitiniai duomenys apie nustatytus gripo virusus pagal tipą 2021–2022 m. sezonu:

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2022 m. šeštąją savaitę

NVSC specialistai primena, kad gripo sezono metu būtina nuolat vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo – prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, kurią būtina iš karto išmesti. Pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelskite ir kreipkitės į savo šeimos gydytoją telefonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją