Panevėžio ligoninės vadovo konkursą laimėjęs A. Skorupskas naujienų portalui JP atskleidė, kodėl jame dalyvavo.

„Kiekvienas žmogus svajoja apie karjerą, apie gyvenimo tikslus. Turėjau tikslą būti Respublikinės ligoninės direktoriumi, todėl ir dalyvavau konkurse. Rugpjūčio mėnesio pabaigoje, grįžus ministrui A. Verygai iš atostogų, pasirašysiu darbo sutartį, tad rugsėjo pradžioje turėčiau pradėti darbuotis Panevėžyje. Tiesa, iki to laiko būtina atsiskaityti su kitais darbais“, – teigė A. Skorupskas.

Panevėžio ligoninę žino gerai

Naujasis Aukštaitijos sostinės ligoninės vadovas teigė susipažinęs su būsima darbo vieta.

„Gerai susipažinęs su Panevėžio ligonine, – tvirtino A. Skorupskas. – Nemažai laiko dirbau Sveikatos apsaugos ministerijoje ir buvau net trijų ministrų V. Andriukaičio, R. Šalaševičiūtės ir Rimanto Šadžiaus patarėju. Situaciją Panevėžio ligoninėje ir problemas – puikiai žinau.“

Revoliucijų nebus

Pasiteiravus, kokia bus darbo pradžia, kokie pokyčiai laukia ligoninės pradėjus dirbti, A. Skorupskas pasakojo:

„Nemėgstu revoliucijų ir jų nebus. Pirmas darbas – susipažinti su kolektyvu. Darbo rezultatai ir kokybė priklauso, kaip dirba ligoninės kolektyvas, o direktorius turi diriguoti chorui. Didžiulė atsakomybė – vadovauti ligoninės kolektyvui. Juolab kad iki manęs dirbo tokie vadovai, kaip Pranas Mažylis, Česlovas Gutauskas ir kiti. Reikia jausti atsakomybę ir už didžiulį ligoninės kolektyvą, ir už jų darbą. Susėdę su ligoninės kolektyvu aptarsime, ką pagerinti, ką keisti. Juk reikia pritraukti jaunų specialistų ir tai stengsimės daryti.“

Arvydas Skorupskas

Didelė atsakomybė

Kadangi A. Skorupskas, dalyvaudamas konkurse, pateikė programą „Regioninė sveikatos politika. Problemos ir perspektyva“, ir joje teigiama, kad visuotinės žmonių gerovės pamatas – sveikata, todėl teiraujamės, kaip to pasiekti?

„Sieksime, nes puikiai žinoma, kad Panevėžio apskrityje jaučiasi gydytojų stygius. Kitas dalykas, personalas, kuris dirba yra solidaus amžiaus. Ši problema – aštri. Regiono sveikatos politika – labai svarbi ir ši našta guls ant Respublikinės Panevėžio ligoninės. Norint tą naštą pakelti, reikia pasiruošti, nes atsakomybę teks prisiimti už visą Panevėžio regioną. Juolab kad mažų rajonų ligoninėse specializuotų skyrių – nebelikę. Kiekvienas žmogus, nesvarbu, kur jis gyventų, nori sulaukti profesionalios medicininės pagalbos. Kitas dalykas, teks galvoti, kaip suvaldyti srautus, kad žmogui netektų ilgai laukti medicininės pagalbos. Nauji specialistai gydytojai, manau, sutrumpins eiles, bet jų išvengti nepavyks.“

Laukia konkretūs darbai

Pagal genealogiją A. Skorupskas – kaunietis, bet šiuo metu gyvena Vilniuje.

„Jau 23 metus gyvenu sostinėje. Kadangi vyksta globalizacijos procesai, gyvenimas keičiasi ir važiuoji ten, kur turi darbą. Pavyko laimėti konkursą Panevėžyje, keliuosi į tą miestą. Beje, ir konkurso sąlygos dabar kitokios. Ateinu vadovauti penkeriems metams, o pačiu idealiausiu atveju – dešimčiai. Vadovausiu konkretų laiką ir turiu padaryti konkrečius darbus“.

Dirbo ir gydytoju

A. Skorupskas konkurse varžėsi su dar 12 kandidatų, iš jų 5 atvyko į konkursą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Anksčiau jis taip pat yra dirbęs Širvintų ligoninės direktoriaus pavaduotoju medicinos reikalams, Vaikų ligoninės filialo „Utenos reabilitacijos ir ugdymo centro“ Ortopedijos skyriaus vedėju, yra vadovavęs „Eglės“ sanatorijos plėtros skyriui, dirbo kitose gydymo įstaigose.

Beje, Širvintų ligoninėje A. Skorupskas dirbo ne tik administracinį darbą, bet ir Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje gydytoju chirurgu.

Gydytojas turi dvi galiojančias licencijas – bendrosios praktikos gydytojo-chirurgo ir pilvo chirurgo (abdominalinės chirurgijos).

A. Skorupskas yra ėjęs ir Vilniaus savivaldybės Sveikatos saugos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.

Naujasis Panevėžio ligoninės vadovas Kauno medicinos institute įgijo medicinos gydytojo išsilavinimą, o taip pat Kauno medicinos akademijoje sveikatos vadybos magistro išsilavinimą.