2013 ir 2014 metais užfiksuoti net 62 tūkst. 254 jaunesnių nei 6 metų vaikų sąlyčio su skalbimo priemonėmis atvejai (jie nebūtinai apima vien apsinuodijimą ar alerginę reakciją). Iš visų šių atvejų incidentai su skalbimo priemonių kapsulėmis sudaro 60 proc.

Skelbiama, kad skalbimo priemonės kapsulėse susijusios su daugiausia tokio pobūdžio incidentų nuo pat 2013 metų sausio – jos smarkiai lenkia tradicinius skalbimo miltelius ir skysčius. Daugiausia nelaimių nutiko su vaikais iki trejų metų amžiaus.

Po sąlyčio su skalbimo kapsulėmis daug mažamečių atsidūrė ligoninėse. Nors rimti incidentai sudaro vos 0,2 proc. vis atvejų, užfiksuoti du mirčių atvejai (abu jie tiesiogiai susiję būtent su skalbimo kapsulėmis).

Kol kas nenustatyta, kodėl skalbimo kapsulės pavojingesnės mažylių sveikatai nei kitos skalbimo priemonės, tačiau gali būti, kad kapsulės dėl įpakavimo ir ryškių spalvų bei kvapų vaikams atrodo patraukliau.

Tyrimo autoriai ragina gamintojus imtis papildomų saugos priemonių, pasirūpinti, kad tokių skalbimo kapsulių dėžutės būtų vaikams praktiškai neįveikiamos. Kol tokie pokyčiai neįgyvendinti praktikoje, tėvai turėtų laikyti tokias skalbimo priemones atžaloms nepasiekiamoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)