"Vyksta finansinių galimybių finansuoti baigiamą statyti Akušerijos ir chirurgijos kompleksą paieška. (...) Tam su visa įranga, kad būtų užbaigta kitais metais visiškai, reikia papildomo finansavimo 50 mln. litų", - BNS sakė R.Šukys.

Ministras pripažino, kad sunkmečio sąlygomis papildomo finansavimo šaltinių paieška yra sudėtingas procesas, tačiau paminėjo, jog klausimas jau keltas ir Finansų ministerijoje.

"Be abejonės, šio sunkmečio sąlygomis yra sudėtinga tuos pinigus skirti ir juos surasti, bet bandysime. Ir Finansų ministerijoje esame tą klausimą iškėlę, ir šiandien aptarėme su klinikų vadovybe", - teigė ministras.

"Akivaizdu, kad einama į baigiamąją stadiją. Tai iš tiesų reikia ieškoti pinigų, kad korpusas, baigtas pastatyti, nestovėtų tuščias, ir kad kuo greičiau galėtų būti teikiamos kokybiškos paslaugos", - sakė R.Šukys.

Sveikatos apsaugos viceministrės Noros Ribokienės duomenimis, korpuso statybai naudojama 53 mln. Turto atnaujinimo projekto lėšų.

Santariškių klinikų generalinio direktoriaus Aleksandro Laucevičiaus teigimu, Akušerijos ir chirurgijos korpuso statyba pradėta pernai, darbai vykdomi ilgiau nei metus.

"Statybų pabaiga numatyta iki kitų metų vidurio, o persikėlimas, aš manau, per kitus metus turėtų įvykti", - BNS sakė A.Laucevičius.

Pasak jo, statomame korpuse planuojama teikti akušerijos, ginekologijos bei visas galvos ir kaklo chirurgijos paslaugas. Į naująjį korpusą persikelti turėtų ir šiuo metu poliklinikoje įsikūręs Genetikos centras.

Šiuo metu pagrindiniai Santariškių klinikų planai, anot A.Laucevičiaus, susiję su esamų pastatų sutvarkymu.

Sudėtingesniu nei naujojo korpuso statybos projektu Santariškių klinikų generalinis direktorius pavadino Priėmimo skyriaus ir Reabilitacijos centro rekonstrukciją, prasidėsiančią rudenį.

"Didžiulis laukia mūsų iššūkis - tai mūsų Priėmimo skyriaus ir Reabilitacijos centro rekonstrukcija, kuri prasidės rudenį, kuri bus dar sudėtingesnė negu statomas naujas korpusas. Ji logistiškai bus labai sudėtinga, nes čia funkcionuoja labai daug tarnybų, ir jas reikės visas kilnoti, perkelti", - tvirtino A.Laucevičius.

Darbai, generalinio direktoriaus duomenimis, turėtų vykti dvejus metus ir kainuoti 34 mln. litų. Lėšos skiriamos iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos fondų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją