Tai ne pirmas atvejis per pastarąsias dienas – į sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigas plūsta po maudynių Dailidės ežerėlyje alergijų apimti pacientai.

„Su abiem savo sūnumis atvykome prie Dailidės ežerėlio, kad jie galėtų išsimaudyti. Kai vaikai išlipo iš vandens ir apdžiūvo, staiga ėmė klykti, draskyti save. Supratusi, kad tai gali būti alerginė reakcija, nedelsdama parvežiau juos į namus, daviau išgerti priešalerginių vaistų ir išmaudžiau po dušo vandeniu, tačiau tai nepadėjo. Paskambinau į Lelijų gatvėje esančią polikliniką, kurioje esame prisiregistravę, mums rekomendavo skubiai vykti į ligoninės priėmimo skyrių“, – pasakojo alytiškė.

Moteris teigė, kad pati ežere nesimaudė, tačiau ežero vandeniu aptaškytas vietas jai irgi ėmė niežėti, skausmingai dilgčioti.

Atvykus į priėmimą, nemalonumai tęsėsi – registratorė davė pasirašyti lapus už tai, kad sutinka susimokėti už gydymo paslaugas, motyvuodama, kad poliklinikos darbo laikas dar nesibaigė. Alytiškė atsisakė mokėti ir su vaikais nuvyko į polikliniką Naujojoje gatvėje, kurioje skubios pagalbos kabinetas šiandien jau nebedirbo.

Pasak Ramunės, registratorė stebėjosi, kodėl ligoninės priimamajame buvo pasiūlyta susimokėti, nors skubios pagalbos kabineto darbo laikas poliklinikoje jau buvo pasibaigęs.

„Keista man, kai sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigos nežino viena kitos darbo tvarkos ir laiko“, – piktinosi dviejų sūnų motina.

Mažuosius pacientus geranoriškai priėmė poliklinikoje dirbusi vaikų gydytoja.

Pasak Ramunės, gydytoja jai patikino, kad jos vaikai ne pirmi pacientai, kuriuos per pastarąsias dienas teko apžiūrėti dėl juos apnikusių niežulių po maudynių Dailidės ežerėlyje, o tokių pacientų buvo labai daug.

Paskutinį kartą Alytaus Dailidės ežerėlio vandens mėginiai mikrobiologiniams tyrimams buvo paimti rugpjūčio 6 dieną, tačiau, pasak Irmos Geraltauskaitės, Alytaus miesto savivaldybės gydytojos, rezultatai bus tik kitą savaitę. Paskutiniais liepos 23 dieną paimtų mėginių tyrimų duomenimis, Dailidės ežerėlio vandens kokybė atitiko Lietuvos higienos normos reikalavimus.

„Alergiją galėjo sukelti žydintys dumbliai, vandens žolės, kurių žydėjimas dėl aukštos temperatūros yra intensyvesnis. Jeigu nutiko taip, kad po maudynių vandens telkinyje staiga išbėrė kūną ar ėmė jį niežėti, būtina skubiai kreiptis į gydytoją“, – situaciją komentavo I. Geraltauskaitė.