Moteris laidoje „Newsnight“ pamatė reportažą apie chirurgo iš Austrijos Oskaro Aszmanno darbus. Dabar ji rimtai svarsto galimybę amputuoti nevaldomą galūnę ir pakeisti ją bioniniu protezu.

„Prieš dvyliką metų pakeliui iš Braitono patekau į avariją. Nuo smūgio galvą dengiau dešine ranka, trūko jos nervai, lūžo petys. Ranka lūžo net keliose vietose – turbūt čia ir čia“, - namuose, kur gyvena su tėvais sūneliu, pasakoja jauna britė.

Nors lūžiai ir sugijo, nervų komplekso, jungiančio kaklą, petį ir ranką, pažeidimai šiuo atveju negrįžtami.

Po avarijos visa dešinė moters ranka buvo paralyžiuota, todėl chirurgams teko įsodinti nervų transplantus. Nervai buvo paimti iš jos kojos ir liemens.

Labai lėtai ir po ilgos fizioterapijos gyvybė į viršutinę rankos dalį sugrįžo. Tačiau ranka vis dar buvo paralyžiuota ir sunykusi.

„Man daktarai sakė: „Tai viskas, kuo galime tau padėti“‘, - prisimena britė. Nicola jaučiasi labai nelaiminga.

„Turiu omenyje kasdienius dalykus. Negaliu išlaikyti net duonos skrebučio. Butelius atidarinėju dantimis, keli net nulūžo. Sunku pačiai apsirengti, nusiprausti. Negaliu pati pasigaminti valgyti – kad ir kaip stengčiausi, negaliu net bulvės nuskusti. Greičiausiai galiausiai susižeisčiau. Tiesiog yra daugybė, kurių atlikti negaliu“, - kalbėjo apie rankos amputavimą galvojanti moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją