Nerimas dėl to, kad išsikraus telefono baterija ar baigsis kreditas, dėl to, kad telefonas gali būti pamestas ar dings ryšys, kankina 53 proc. iš 45 mln. Didžiosios Britanijos mobiliųjų telefonų vartotojų, teigiama „YouGov“ atliktame tyrime.

Pašto ministerijos telefonijos skyriaus, kuris užsakė šį tyrimą, vadovas Stewartas Fox-Millsas pasakė, kad „nomofobija“ iš tiesų dažnas reiškinys.

„Visi žinome kasdienes stresines situacijas, tokias kaip persikraustymas, išsiskyrimai ir šeimos kalėdinių švenčių organizavimas, tačiau atrodo, kad mobiliojo ryšio nebuvimas yra XXI amžiaus indėlis į gyvenimo chaosą, – pasakė jis. – Panika netekus telefono yra mūsų kultūros požymis.“

Vyrus labiau nei moteris neigiamai veikia mobiliojo ryšio praradimas – 48 proc. moterų ir 58 proc. vyrų pasakė, kad tokiu atveju jaučia nerimą. Daugiau nei 20 proc. iš 2 163 apklaustųjų prisipažino niekuomet neišjungiantys savo mobiliųjų telefonų, o kas dešimtas teigė, kad jų darbe reikalaujama, jog jie visada būtų pasiekiami.

55 proc. apklaustųjų pasakė, kad pagrindinė prisirišimo prie telefono priežastis yra ryšio su draugais ir šeima palaikymas, o 9 proc. teigė, kad išjungę telefoną jaučia nerimą. Pašto ministerija išleido vadovą, kaip išvengti „nomofobijos“, kuriame rekomenduojama palikti artimiesiems alternatyvų kontaktinį numerį ir sudaryti atsarginį visų kontaktinių asmenų sąrašą – tam atvejui, jei telefonas būtų pamestas ar pavogtas.

Draudimas naudotis mobiliaisiais telefonais lėktuvuose taip pat kelia problemų žmonėms, jaučiantiems poreikį būti pasiekiamais.

Tačiau praėjusį mėnesį mobiliojo ryšio priežiūrą atliekanti organizacija „Ofcom“ patvirtino, kad Didžiosios Britanijos oro linijų klientai nuo kitų metų galės naudotis mobiliaisiais telefonais lėktuvuose, skrendančiuose didesniame nei 3 000 m aukštyje.

Skambučiai kainuos 1–2 svarus (apytikriai 4,35–8,69 lito) už minutę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją