Tai šokiravo mirusio berniuko tėvą Egidijų Drėzą – kaunietis tokią informaciją vadina melu.

Skelbiama, kad Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba, išnagrinėjusi E. K. ir U. Drėzų skundą, liepos 2 d. paskelbė ataskaitą ir sprendimą, iš kurių matyti, kad 2012 m. balandžio 6 d. kūdikis mirė ne dėl Kauno klinikinės ligoninės medikų kaltės.

Tarnybos teigimu, kūdikio diagnostikos ir gydymo veiksmai atitiko vaiko sveikatos būklę ir ligą, o jam suteikta medicininė pagalba buvo tinkama ir rūpestinga.

Liepos 4 d. ligoninei palankias išvadas paskelbė ir Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisija, į kurią Drėzai kreipėsi prašydami 3,5 mln. Lt žalos atlyginimo.

„Pikčiausia, kad paskleidė tokį melą. Turiu akreditavimo išvadas, kuriose rašoma, kad mano vaikelis buvo gydytas pažeidžiant teisės aktus. Tai aš nesuprantu, kaip jie gali skleisti tokį melą (...). Akreditavimo tarnyba taip parašė, kad mano vaikelis buvo gydytas pažeidžiant teisės aktus išvardinta krūva pažeidimų. “, - DELFI teigė E. Drėzas.

Pasak mirusio berniuko tėčio, jiems buvo pasiūlyta nelaimės aplinkybes aiškintis teisme.

„Mes kreipėmės dėl civilinio ieškinio iš pradžių į ligoninę. Jie atmetė mūsų skundą. Paskui, pagal įstatymus, mes negalime kreiptis iškart į teismą, turime kreiptis į Sveikatos ministerijos komisiją. Jie mus parašė, kad negali patenkinti mūsų skundo ir paprasčiausiai pasiūlė aiškintis teisme. O jie tai čia nežinau ką surašė, prirašė, privėlė. Ką jie čia padarė? Man tai čia kažkokia mistika“, - DELFI teigė E. Drėzas.

„Čia jokios komisijos net nebuvo. Paprasčiausiai mūsų skundo nepatenkino ir pasiūlė aiškintis teisme. Man keisčiausiai, kad jie iškart į tokius dalykus reaguoja kaip į kažkokias komisijas. Teisme viskas išsispręs“, - vylėsi E. Drėzas.

Pirmas teismo posėdis Kauno apygardos teisme vyks rugpjūčio 23 dieną. Baudžiamojoje byloje bus teisiama Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja Valdareza Beleškienė. Be to, Drėzai ir toliau reikalaus iš ligoninės 3,5 mln. Lt neturtinės žalos atlyginimo. Ši civilinė byla bus nagrinėjama atskirai, nuo baudžiamosios.

DELFI primena, kad Kauno klinikinėje ligoninėje 11 mėnesių kūdikis mirė 2012 metų balandžio 6-ąją. Skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai jau tuomet neoficialiai patvirtino, kad berniuko širdis galėjo sustoti nuo mirtinos kalio dozės.

Tuomet 15-ai parų buvo suimta Kauno klinikinės ligoninės slaugė Valdareza Beleškienė. Manoma, kad 55 metų amžiaus slaugė galėjo sumaišyti vaistus ir berniukui suleido mirtiną kalio dozę dėl ko sustojo mažylio širdis.

Šią versiją dar 2012 metų lapkritį oficialiai patvirtino ir Kauno apygardos prokuratūra. Prokuratūra tuomet gavo išvadas dėl vaiko mirties aplinkybių. Ekspertizę atliko komisija, sudaryta iš 6 specialistų.

„Kūdikis mirė nuo per didelės kalio dozės. Įtarimas įteiktas ligoninė slaugytojai. Už šį nusikaltimą baudžiama iki 8 metų nelaisvės“, - tuomet teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)