„Lietuvos rytas“ rašo, kad balandžio 6-ąją mirė 76- erių bosas J.N. Balandžio 7-ąją mirė antras choristas J.Ž. Trečia netektis – Z.D. Vyras, kuriam po savaitės būtų sukakę 80 metų, kuris irgi mirė nuo žaibinės meningokokinės infekcijos. Sekmadienio ryte jis dar buvo gyvas, o po kelių valandų jo gyvybė užgeso.

Ilgiausiai su meningokokais grūmėsi 75-erių choristas J.Ž. Jis dešimt dienų buvo komoje. Kaip ir dažnai būna, iš pradžių kilo įtarimas, kad kovo 26-ąją blogai pasijutęs vyras tiesiog peršalo. Tačiau kai vaistai nuo karščiavimo padėjo tik trumpam, o paskui išryškėjo poodiniai bėrimai ir suskaudo galvą, teko kviesti greitąją, ligoninėje pasitvirtino įtarimai, jog tai meningokokas.

Per pastarąsias dvi savaites sveikata sutriko ir dar keliems dainininkams. Vienas jų perkeltas iš reanimacijos skyriaus į palatą.
Svarstoma, kad du kartus per savaitę repetuojančius garbingo amžiaus vyrus, kurių amžiaus vidurkis viršija 70 metų, galėjo nualinti užsitęsusi žiema, todėl ir prikibo infekcijos.

Choro vadovas profesorius Tadas Šumskas išgyvena: „Manau, visus vyresnio amžiaus vyrus, kurie sugeba dainuoti, privalome įtraukti į Raudonąją knygą, nes kartų kaitos vyrų chore nėra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)