Ksavera Vaištarienė (g. 1932) – chemijos mokslų daktarė, docentė, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistė, savo patirtimi įrodžiusi savo sukurtų metodų veiksmingumą.

Ksavera Vaištarienė – keturių knygų apie subalansuotą mitybą, aktyvų gyvenimo būdą ir gerą savijautą autorė.

Ksavera Vaištarienė visada tvirtino, kad daugelį nepagydomų ligų galima įveikti pakeitus mitybą – atsisakius mėsos, pasninkaujant, laikantis grikių dietos. Moters praktikoje daugybė atvejų, kai jos konsultuoti žmonės pasveiko, nors medicina juos jau buvo nurašiusi, rašoma Lietuvos sveikuolių sąjungos puslapyje sveikuoliai.lt.

Save laimingiausia moterimi Lietuvoje vadinusi mokslų daktarė noriai ir kantriai dalijosi savo patirtimi kaip atsikratyti tradicinei medicinai neįkandamų ligų su visais, kam to reikėjo. „Turime kuo daugiau kalbėti apie mitybos galią. Žmogus gali išgydyti save. Aišku, keisti įpročius reikia valios“, – tvirtindavo K. Vaištarienė.

2006 m. pasirodžiusi pirmoji jos knyga „Mitybos abėcėlė“ kvietė skaitytojus atsakingai rinktis maisto produktus, kurie neterštų mūsų organizmo.

Autorė pasakojo apie maisto produktų sudėtį, jų derinimą ir patarė, kaip kiekvienas gali koreguoti savo mitybą.

Knygoje „Padėkime sau“ Ksavera Vaištarienė siūlo alternatyvą vaistams – ji pasakoja apie atskirus žmogaus organus, jų veiklą, o negalavimus siūlo įveikti veiksmingais vaistažolių preparatais.

Paskutinis K. Vaištarienės pokalbis su „Delfi":

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (615)