Mergaitės tėvai Laura Bennett ir Ryanas Watersas iš Ebu Veilio netoli Blainai Gvento (Velsas) nepatenkinti tuo, kaip jų atžala buvo prižiūrima Bristolio Karališkoje vaikų ligoninėje.

Maisie gimė šioje ligoninėje 2011 metų rugpjūčio 16 dieną po planinės Cezario pjūvio operacijos. Jai buvo diagnozuotas atrioventrikulinės pertvaros defektas, tai reiškia, kad jos širdis neturėjo sienelių. Mergaitė buvo skubiai pervežta į vaikų intensyvios terapijos skyrių, kur jai atlikta operacija. Jai buvo skirtas parenterinis maitinimas – maistingosios medžiagos sulašinamos tiesiai į veną.

Medicinos seselės turėjo užprogramuoti aparatūrą ir nustatyti, kokį maisto kiekį ji turi gauti per valandą. Per apklausą paaiškėjo, kad seselė Martyn Woods suklydo ir 210 mililitrų paros normą nurodė sulašinti per valandą. Kitaip tariant, valandinė 7,5 mililitro norma buvo padidinta 28 kartus. Tai nustačius aparatas supypsėjo, tačiau moteris pamanė, kad taip jai pranešama apie būtinybę duoti naują paros dozę – ją reikia papildyti kas 24 valandas.

Mergaitės širdies veikla sutriko rugpjūčio 22 dieną. Nors mažylė buvo reanimuojama 45 minutes, medikams jos gyvybės išgelbėti nepavyko.

Masie motina L. Bennett per apklausą pripažino, kad jau prieš nelaimę buvo sunerimusi dėl medicinos personalo elgesio prižiūrint jos mergaitę. „Kol mes sėdėjome prižiūrėdami savo dukrą, seselė maitino kitą vaiką. Jos kalbėjosi, juokėsi ir visiškai nekreipė dėmesio į tai, ką daro. Atrodė taip, lyg jos nebūtų susikaupusios“, - prisimena mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)