Juozapas Jokubauskas (g. 1933 m. kovo 19 d.) – gydytojas, 1995–2003 m. Prienų rajono savivaldybės tarybos narys, 1997–2000 m. Prienų rajono savivaldybės meras.

Eidamas 91-uosius metus mirė ilgametis Prienų ligoninės gydytojas traumatologas, Lietuvos ir Prienų rajono politinis bei visuomeninis veikėjas Juozapas Jokubauskas. Savo nuopelnais medicinoje, iniciatyvomis, vadovavimo savivaldai efektyvumu gydytojas daug prisidėjo prie krašto augimo, medicinos vystymosi bei politinės kultūros tradicijų puoselėjimo.

Juozapas Jokubauskas

Gydytojas Juozapas Jokubauskas Prienų ligoninėje pradėjo dirbti 1963-08-01 ir išdirbo beveik 34 metus. Dirbo ortopedu traumatologu ligoninės chirurginiame skyriuje ir konsultavo pacientus poliklinikoje. Žemaitiško būdo gydytojas buvo ypač reiklus sau ir kitiems.

Buvę kolegos jį prisimena kaip kompetentingą, pareigingą, kruopštų ir profesionalų gydytoją, stebindavusį preciziškai atliekamomis operacijomis, jautusį begalinę atsakomybę už savo darbą, už kiekvieną pacientą. Gydytojas buvo draugiškas kitiems, pasirengęs patarti, padėti ir pagelbėti. Juo visada buvo galima pasikliauti. Kolegos gydytoją mėgo dėl savito humoro jausmo. Per ilgus savo darbo medicinoje metus į profesionalumo aukštumas Juozapas Jokubauskas palydėjo gausų būrį jaunųjų medikų, rašoma feisbuko Prienų rajono savivaldybės paskyroje.

Juozapas Jokubauskas

Politikos bendražygių atmintyje jis išliko kaip principingo, tiesaus, nedaugžodžiaujančio vadovo pavyzdys.

Prienų rajono savivaldybės tarybos ir administracijos vardu nuoširdžią užuojautą Juozapo Jokubausko žmonai Jūrai, sūnums Dariui ir Juozui bei artimiesiems reiškia Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją