O. Krikščiūnienė gimė 1941 m. balandžio 25 d. Kairėnų kaime, Kėdainių rajone. 1959 m. ji įstojo į tuometinę Utenos medicinos mokyklą, kurioje 1961 m. įgijo medicinos sesers specialybę. 1965 m. Ona įstojo į Kauno medicinos institutą, kurį baigė 1972 m. ir gavo gydytojos chirurgės kvalifikaciją. Tais pačiais metais ji pradėjo dirbti Radviliškio ligoninėje gydytojos chirurgės pareigose. 1984 m. gydytojai buvo suteikta II-a gydytojo urologo kategorija, o po kelerių metų – aukščiausia gydytojo urologo kategorija. Savo darbą ji tęsė gydytojos chirurgės, gydytojos urologės, o vėliau ir gydytojos echoskopuotojos pareigose. O. Krikščiūnienė Radviliškio ligoninėje su nedidelėmis pertraukomis dirbo iki pat 2022 m.

2014-10-24 už ilgametį, nepriekaištingą darbą gydytojai įteikta Lietuvos Respublikos Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėka, o 2021-04-27 VšĮ Radviliškio ligoninės atminimo medalis.

Beveik 50 metų gydytoja O. Krikščiūnienė atidavė savo profesinei veiklai. Ji buvo puiki specialistė, gerbiama pacientų ir bendradarbių. Gydytoja prisimenama kolegų kaip energinga, draugiška ir švelni kartu dirbančiam kolektyvui, visuomet padėdavusi ir užjausdavusi sunkiu momentu.

Gydytoja O. Krikščiūnienė su vyru Jonu užaugino dukras Rūtą, Dovilę ir sūnų Vytautą, džiaugėsi būriu anūkų.

Šviesus Onos Krikščiūnienės atminimas ilgai išliks artimųjų, kolegų ir ją pažinojusių žmonių širdyse.

Ona Krikščiūnienė bus pašarvota birželio 15 d. nuo 15 valandos laidojimo namų „Atjauta“ didžiojoje salėje (Laisvės al. 6, Radviliškis). Mišios aukojamos birželio 15 d. 18 val.

Laidotuvės – birželio 17 d. Karstas išnešamas 12 val. Laidojama Radviliškio miesto kapinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją