Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė gydytojas Andrius Macas.

„Šiandien Amžinybėn iškeliavo Lietuvos Anesteziologijos reanimatologijos Mokytojas docentas Zenonas Dulevičius.

Visada giedras, pozityvus ir intelektualus gydytojas anesteziologas reanimatologas. Dauguma Lietuvos anesteziologų vienaip ar kitaip prisilietė prie šio mielo gydytojo ir kolegos. Vyresnieji – kartu dirbo ir kūrė šiuolaikinę Lietuvos anesteziologiją bei intensyviąją terapiją. Jaunesnieji – mokėsi“, – rašė A. Macas.

Zenonas Dulevičius

Pasak gydytojo, net ir dabar studentai vis dar skaito Z. Dulevičiaus anesteziologijos vadovėlį.

„Dar daug būsimų anesteziologų reanimatologų jį skaitys. Tačiau mažai kas žino, kad docentas Zenonas Dulevičius buvo ne tik anesteziologijos ir intensyviosios terapijos pradininkas, bet dabartinės nefrologijos ir toksikologijos metodų diegėjas mūsų šalyje. 1969 m. docentas Zenonas Dulevičius apsinuodijusiam pacientui atliko pirmąją hemodializę Kauno klinikose, o 1970 m. – ir pirmąją hemosorbciją.

Prieš dvi savaites docentą aplankiau. Ar buvo nuojauta? Nežinau. Tačiau buvo gera aplankyti. Dabar dar ir labai džiaugiuosi. Zenonas kaip visada – giedras ir pozityvus. Toks, kokie būna Mokytojai. Toks ir liks visų atmintyje – besišypsantis ir žvelgiantis į tolį. Į Perspektyvą“, – rašė A. Macas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją