„Sveikatos apsaugos ministerija nėra Raseinių ligoninės steigėja ir nedalyvauja kandidatų atrankos bei paskyrimo procese, tačiau susiklosčiusią situaciją vertina labai rimtai“, – Eltai perduotame komentare teigia ministerija.

„Manome, kad konkurso organizatorius turėtų atsakyti į klausimus, ar duomenys apie kandidatų teistumą buvo pateikti konkurso dokumentuose ir ar į juos buvo atsižvelgta vertinant kandidatų tinkamumą siūlomoms pareigoms“, – pabrėžia SAM.

Ministerija taip pat skatina Raseinių rajono savivaldybę išsklaidyti visuomenei kilusias abejones dėl naujai išrinkto vadovo.

„Ministerija ragina Raseinių rajono savivaldybę atsakyti į visuomenei kylančius klausimus ir išsklaidyti abejones“, – priduria Sveikatos apsaugos ministerija.

Konkursą į Raseinių ligoninės vadovus laimėjęs gydytojas chirurgas G. Pikūnas 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Šiaulių apygardos teismas patvirtino, kad 2012 m. kovą nutarė palikti galioti 2011 m. Pakruojo apylinkės teismo sprendimą, kuriuo G. Pikūnas ir kitas asmuo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo. Bylos duomenimis, vyrai apgaule savo naudai įgijo automobilį „Fiat Ducato“, padarydami žemės ūkio bendrovei turtinę žalą – 74 000 litų (apie 21,5 tūkst. eurų.

Eltos kalbintas G. Pikūnas nepaneigė, kad anksčiau buvo teistas, tačiau nenorėjo prisiminti įvykio, dėl kurio buvo teismo pripažintas kaltu. Vyras pažymėjo, kad jo teistumas yra išnykęs, jis teigė turintis tai įrodančią pažymą.

Gydytojai grasina išeiti iš darbo

ELTA primena, kad pastarosiomis savaitėmis Raseiniuose dalis medikų kėlė abejones dėl ligoninės vadovo konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Paskutinė šių gydytojų darbo diena – ketvirtadienis.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Vis dėlto, antradienį paskelbta, kad konkurse į Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigas laimėjo Paulius Aukštikalnis

Vertindamas susiklosčiusią situaciją jau dvejose miesto sveikatos priežiūros įstaigose, ministras sakė, kad tai „virsta Titaniko katastrofa“. Jis ragino merą A. Nekrošių imtis veiksmų ir spręsti susiklosčiusią situaciją jo miesto sveikatos priežiūros įstaigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją