„Išsklaidant visuomenės ir Raseinių bendruomenės abejones, ar praeityje teistas asmuo gali vadovauti viešajai įstaigai, merui reikėtų plačiau paaiškinti savo pasirinkimo motyvus, o ne dėti nuorodas į STT raštą – taip padėtų ir sau, ir naujajam ligoninės vadovui, ir gydymo įstaigai, atstatant pasitikėjimą“, – Eltai perduotame komentare teigia sveikatos apsaugos ministro patarėjas Tomas Bagdonas.

„Atkreipiame dėmesį, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymoje dėl kandidatų tinkamumo neteikiamos rekomendacijos dėl paskyrimo, o tik išvardinami biografijos faktai ir jų aplinkybės, tad meras, priimdamas sprendimą dėl paskyrimo, visiškai prisiima asmeninę atsakomybę, jau susipažinęs su visais kandidato biografiniais faktais, kurie, kaip aiškėja iš viešosios erdvės, jam anksčiau buvo netikėti“, – priduriama komentare.

Tomas Bagdonas

Taip pat, anot T. Bagdono, ministerija tikisi, kad naujai paskirtas ligoninės vadovas stabilizuos situaciją Raseinių ligoninėje, kurioje, dėl medikų trūkumo, buvo laikinai ribojamas planinis pacientų priėmimas. Ministerija žada skirti didesnį dėmesį Raseinių ligoninės rodikliams ir jų priežiūrai.

„Sveikatos apsaugos ministerija tikisi, kad pastovaus vadovo paskyrimas įneš stabilumo į ligoninę, kurio paskutiniu metu trūko“, – pažymi T. Bagdonas.

„Nors ligoninės steigėja yra vietos savivaldybė, kad būtų užtikrinti teisėti pacientų ir medikų bendruomenės lūkesčiai, ministerija skirs didesnį dėmesį ligoninės veiklos rodikliams ir jų priežiūrai, stebės, kaip sekasi normalizuoti sveikatos paslaugų teikimą“, – priduria sveikatos apsaugos ministro patarėjas.

Pasak T. Bagdono, SAM tikisi, kad daug klausimų sukėlęs G. Pikūno paskyrimas ligoninės direktoriumi prisidės prie diskusijos dėl kandidatams į gydymo įstaigos vadovus keliamų reikalavimų.

„Žvelgiant plačiau, tikimės, kad visa šita situacija prisidės prie diskusijos dėl kandidatams keliamų reputacinių reikalavimų, jų perkėlimą į teisės aktus, ne tik kandidatuojant į gydymo, tačiau ir į kitas viešąsias įstaigas“, – pažymi ministro atstovas spaudai.

Apie G. Pikūno paskyrimą naujuoju Raseinių ligoninės vadovu A. Nekrošius paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Raseinių ligoninė

„Nuo kitos savaitės naujuoju Raseinių ligoninės direktoriumi bus paskirtas Gintaras Pikūnas. Jam formuojama nauja užduotis – pagal galimybes praplėsti paslaugų spektrą gyventojams bei sumažinti eiles pas specialistus. Jei reikia, priimant papildomus specialistus“, – penktadienį pranešė Raseinių rajono meras A. Nekrošius.

Anot jo, laikinai Raseinių ligoninei vadovavęs direktorius G. Pikūnas susitvarkė su užduotimi stabilizuoti situaciją gydymo įstaigoje po to, kai ją paliko 6 gydytojai.

„Su užduotimi laikinas vadovas susitvarkė. Padėtis stabilizuota ir sugrįžta prie normalaus darbo režimo“, – teigė meras feisbuke.

Iš Raseinių ligoninės rugpjūčio pradžioje išėjo 6 medikai, kurių teigimu, savivaldybė neskaidriai organizavo gydymo įstaigos vadovo konkursą.

Raseinių ligoninės vadovo konkursą laimėjęs G. Pikūnas, kaip pranešė ELTA, 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą. Jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius Eltai patvirtino, kad G. Pikūnas apie savo teistumą konkurso organizatoriams nebuvo pranešęs.

Raseinių savivaldybė šį antradienį pranešė, kad ligoninėje darbą pradėjo penki nauji gydytojai, taip pat buvo atšaukti ribojimai dėl pacientų stacionarizavimo Vidaus ligų skyriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją