Per penkerius stebėjimo metus specialistai išsiaiškino, kad įprotis miegoti ant nugaros didina tikimybę susilaukti negyvo kūdikio šešis kartus.

Tyrimui vadovavusi daktarė Adrienne Gordon iš Sidnėjaus (Australija) Karališkosios princo Alfredo ligoninės tvirtina, kad jau seniau buvo įrodyta, jog ilgą laiką gulint ant nugaros vaisius prasčiau aprūpinamas krauju. Taip pat manoma, kad moteriai miegant ant dešinio šono sutrinka kraujo tekėjimas nuo kojų link širdies einančia vena.

Dešimt procentų negyvo kūdikio gimimo atvejų dėl to kaltos tam tikros vaisiaus vystymosi anomalijos ar motinos sveikatos sutrikimai, įskaitant ir problemas su placenta. Būtent ji atsakinga už kūdikio ir motinos kraujotakos sistemų sujungimą.

Taip pat mokslininkai nustatė, kad egzistuoja ryšys tarp vaiko judrumo sumažėjimo ir jo mirtingumo rizikos. Pasirodo, sveiki vaikai paskutinėmis nėštumo savaitėmis išlieka tokie patys aktyvūs, nors paplitusi nuomonė byloja priešingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)