„Mes su gerbiamu sveikatos ministru, berods, pirmadienį diskutavome, kaip užtikrinti konkurso skaidrumą. Ministras mums davė tam tikrus patarimus, kuriuos mes ketiname įgyvendinti. Pavyzdžiui, kalbėtis su pačiais medikais, kad galėtų gal stebėtojų, prižiūrėtojų rolėje būti ir panašiai“, – Eltai ketvirtadienį teigė Raseinių rajono meras.

A. Nekrošius įtaria, kad A. Dulkio pozicija per keletą dienų pasikeitė dėl galimo vietinių Raseinių rajono politikų įsikišimo. Meras tvirtina, kad pirmadienį ministras tik dalino patarimus, kaip užtikrinti konkurso skaidrumą, ir patikino A. Nekrošių, kad atstovo iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), kuris stebėtų ligoninės direktoriaus atranką, nereikia.

„Aš suprantu, čia dabar politinis kontekstas jau atsirado – rugsėjo mėnesį pas mus vyks rinkimai į Seimą, vienas iš kandidatų galimai kažkam gal paskambino, gal padarė įtaką, kad atsirado visai kitoks ministro pareiškimas“, – sakė Raseinių rajono meras.

Raseinių ligoninė

„Nes kai pirmadienį su gerbiamu ministru kalbėjome, tai jo pozicija buvo kitokia. Sakė, kad dar nėra buvę tokio precedento, kad ministerija kištųsi į rajono savivaldybių ligoninių konkursus. Aš asmeniškai pats pasiūliau, kad galbūt galėtų kažką įtraukti iš SAM narių, bet tuo metu ministras sakė, kad tokio poreikio nemato“, – pasakojo A. Nekrošius.

Kiek anksčiau ketvirtadienį ministras A. Dulkys viešai paragino merą A. Nekrošių sustabdyti pradėtą Raseinių ligoninės vadovo konkursą ir paskelbti naują. Ministras teigė kalbėjęs su meru, kuris, anot A. Dulkio, paprašė paskirti ministerijos atstovą vadovo atrankos įvertinimui. Tačiau, akcentavo ministras, šiuo metu, kai konkursas jau įsibėgėjęs, paskirtas ministerijos atstovas nebegalėtų patikrinti jau atrinktų kandidatų tinkamumo.

Arūnas Dulkys

Tačiau A. Nekrošius netiki, kad naujo ligoninės vadovo konkurso paskelbimas išspręstų Raseinių gydymo įstaigoje susiklosčiusią situaciją. Anot jo, 7 gydytojų sprendimui išeiti iš darbo įtakos turėjo daugiau priežasčių, pavyzdžiui, vienos iš Raseinių rajono savivaldybės tarybos narės pasisakymai socialiniuose tinkluose.

„Jeigu konkursas išgelbėtų visą šitą situaciją, tai gal ir visai nieko būtų ministro mintis. Tačiau šiandien turėjome tarybos posėdį, kurio metu ligoninės vadovas paminėjo, kad yra daugybė kitų dar priežasčių, pavyzdžiui, vienos tarybos narės pasisakymai ir kiti dalykai“, – pasakojo meras.

„Todėl nemanau, kad vien naujo konkurso paskelbimas išgelbėtų susiklosčiusią situaciją“, – reziumavo A. Nekrošius.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 9 darbuotojai – 7 iš jų ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui šią savaitę įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą. Gydytojai papašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti. Viena išeiti planuojančių specialisčių, vidaus ligų gydytoja Dovilė Furmanavičienė taip pat tikino, kad ligoninės darbuotojai buvo apšmeižti ne tik susitikimo su meru metu, bet ir viešai. Gydytojos teigimu, socialiniuose tinkluose iš medikų išsityčiojo viena iš Raseinių rajono tarybos narių.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai antradienį sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti vyksta šiuo metu. Jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją