Ketvirtadienį skubiai sušauktame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pasitarime konstatuota, kad įstaigoje trūksta kvalifikuotų medikų, reikiamos medicininės įrangos, automobilių.

Tačiau laikinai einantis Vilniaus GMPS direktoriaus pareigas Justinas Augustinavičius Eltai teigė, jog būklė greitosios medicinos stotyje gerėja. Pasak jo, įstaiga, kuri prieš metus buvo tiek paskendusi skolose, kad negalėjo vykdyti savo veiklos, šiuo metu yra apsirūpinusi nauja modernia įranga ir transportu, jos darbuotojams keliami atlyginimai.

"Įstaigos padėtį pagerino už parduotas buvusias stoties patalpas gautos lėšos. Įstaiga, beveik baigusi formuoti nuosavą automobilių parką, nuo praėjusių metų lapkričio kas mėnesį sutaupo iki 100 tūkstančių litų. Sutaupytos lėšos naudojamos darbuotojų atlyginimams kelti", - sakė J. Augustinavičius.

Laikinojo direktoriaus teigimu, nuo praėjusių metų lapkričio tiek vairuotojams, tiek medicinos darbuotojams atlyginimai padidėjo 200-300 litų.

"Dėl Vilniaus GMPS pastaruosius penkerius metus užsitęsusių nesklandumų nemažai darbuotojų paliko šią įstaigą, tačiau šiuo metu stengiamasi motyvuoti medikus darbui stotyje. Vienas iš objektyvių motyvacijos būdų yra atlyginimų kėlimas, be to, stotis aprūpinama šiuolaikine įranga ir geru transportu, lengvinančiu darbą", - teigė J. Augustinavičius.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pasitarime priimtą sprendimą skubiai atlikti Vilniaus GMPS valdymo ir finansinės ūkinės veiklos auditą laikinasis stoties direktorius vertina palankiai.

"Viešosiose įstaigose pagal įstatymą kasmet atliekamas auditas. Mes ir patys atliekame vietinį auditą. Tai yra būtina priemonė, kad būtų įvertinta, ar sklandžiai ir kryptingai panaudojamos lėšos", - sakė J. Augustinavičius.

Apie sostinės savivaldybės tarybos sprendimą sudaryti laikinąjį kritinės situacijos GMPS valdymo komitetą dabartinis įstaigos vadovas teigia nieko negirdėjęs, o tai, kad ruošiamasi skirti nuolatinį įstaigos vadovą, jo nuomone, natūralu ir būtina.

"Aš esu laikinai paskirtas vadovauti šiai įstaigai ir į nuolatinio Vilniaus GMPS direktoriaus pareigas, jei bus paskelbtas konkursas, nekandidatuosiu. Man šiuo metu tai yra papildomos pareigos, be to, esu Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės direktorius", - teigė J. Augustinavičius.

ELTA primena, jog praėjusių metų liepą sostinės GMPS susiklosčius kritiškai finansinei situacijai tuometinė Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė parduoti GMPS pastatus Žalgirio g. 135 ir perkelti stotį į Justiniškes.

J. Augustinavičius teigė, jog tuo metu greitajai medicinos pagalbai Vilniuje buvo iškilusi grėsmė. Ji buvo įklimpusi į skolas, nuomodamasi greitosios pagalbos automobilius kas mėnesį tarnyba prarasdavo po 200 tūkstančių litų, iš tarnybos bėgo atlyginimais nepatenkinti darbuotojai.

Tuometiniai GMPS pastatai Žalgirio gatvėje buvo parduoti aukcione.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją