„Didžioji dauguma kontrolės veiksmų iš tikrųjų parodė, kad pajamų neapskaitymo rizika šitame sektoriuje yra pakankamai didelė. Buvo nustatyta įvairiausių pažeidimų, bene 75 proc. nuo visų atliktų kontrolės veiksmų. Bendras jų rezultatas siekia virš 1,3 mln. (litų – red.)“, - laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė projekto vadovė.

Šiuo 2013 m. gegužę prasidėjusiu projektu, kaip teigė V. Kulvinskienė, siekiama įvertinti privačios medicinos, odontologų, veterinarijos sektoriaus veiklos rezultatus ir paskatinti juos mokėti mokesčius. Jos teigimu, dėl vykdyto patikrinimo valstybės biudžetas „papilnėjo“ 17 mln. litų:

„Mes analizavome virš 2700 mokesčių mokėtojų, tai šiai dienai yra sumokėta per 17 milijonų (litų – red.) daugiau mokesčių, vertinant tik gyventojų pajamų mokestį ir socialinio draudimo įmokas“, - teigė V. Kulvinskienė.

Pasak jos, dėl vykdyto patikrinimo mokesčių mokėtojai savanoriškai deklaravo pajamas ir kėlė atlyginimus, dėl to ir padaugėjo gyventojų pajamų mokesčio.

„Baltųjų chalatų“ vadovė taip pat nurodė, kad šiais metais tikrinimai griežtės. „Šiais metais vertinsime griežčiau ir planuojame atlikti mokestinius patikrinimus ypač tiems mokėtojams, kurie nesuprato, nepatikslino ar išlaikė pajamų neapskaitymo rizikas.“

Kovojant su nelegaliomis medikų algomis ir etatais nuo gegužės kontrolę griežtins 20 specialių tikrintojų šalies gydymo įstaigose. Lietuvoje šiuo metu dirba apie 15 tūkst. gydytojų, o tūkstantis iš jų - daugiau kaip trijose vietose.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia:
http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/04/02/aktualioji-valanda/31623