Berniuko tėtis stebisi, kad praėjus metams nuo jo sūnaus mirties medikai sugebėjo konstatuoti ligą.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų lapkričio mėnesį Kauno apygardos prokuratūra oficialiai patvirtino, kad 2012 metų balandžio mėnesį 11 mėnesių berniukas mirė dėl medikų kaltės.

Tuomet prokuratūra gavo išvadas dėl vaiko mirties aplinkybių. Ekspertizę atliko komisija, sudaryta iš 6 specialistų.

Egidijus Drėzas
„Kūdikis mirė nuo per didelės kalio dozės. Įtarimas įteiktas ligoninė slaugytojai. Už šį nusikaltimą baudžiama iki 8 metų nelaisvės“, - praėjusių metų lapkritį teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Tuo tarpu pirmadienį Kauno klinikinė ligoninė mirusio berniuko tėvams pateikė dar vienas išvadas.

Kaip pirmadienį pranešė Kauno klinikinė ligoninė, jos sudaryta komisija nustatė, kad duomenų, patvirtinančių ūminę intraveninę intoksikaciją kalio chlorido tirpalu pacientui, nėra.

„Tai yra ne išvados, tai yra ligoninės vadovų nuomonė. Teisiniu pagrindu jos yra niekinės, nes teisme galioja tik teismo medicinos ekspertų išvados. Dar nespėjau gerai susipažinti su pateiktomis išvadomis, tačiau užkliuvo paskutinis lapas, kad jie po metų laiko surado kažkokią ligą – endokardo fibroelastozė. Mano manymu, tai ne tik neetiška. Šitas medikų išvadas aš vertinu kaip visišką nužmogėjimą“, - pykčio neslėpė E. Drėzas, kuris patvirtino, kad jokių širdies problemų jo sūnelis neturėjo.

Sūnų praradęs tėvas neabejojo, kad pateikusi išvadas Kauno klinikinė ligoninė bando kratytis atsakomybės.

„Tai yra bandymas nuslėpti mano vaikelio mirties tikrąsias aplinkybes (...). Man labai keista, kad kai kurie medikai po metų sugalvoja pateikti kažkokias išvadas. Mano manymu, tos išvados trauktos iš oro“, - sako E. Drėzas.

Ligoninė: teismo medicinos ekspertai neįvertino aplinkybių visumos

Rita Banevičienė
Pirmadienį spaudos konferencijoje Kauno Klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja Rita Banevičienė teigė, kad medikai išvadas pateikė gavę autopsijos medžiagą.

„Komisija turėjo išnagrinėti kūdikio mirties atvejį, nes kūdikis mirė pas mus. Iki šiol mes neturėjome tokios galimybės, nes neturėjome autopsijos medžiagos. Tik tokia medžiaga įgalina komisiją svarstyti atvejį. Dar iki to laiko ligoninė kreipėsi į prokuratūrą ir stengėsi tas išvadas gauti, bet negavo. Kaip minėjau, informaciją mums pateikė patys tėvai“, - teigė R. Banevičienė.

Nors ligoninės ir teismo ekspertų išvados kardinaliai skiriasi, R. Banevičienė teigė, kad galimai ekspertai neįvertino visų aplinkybių.

„Mes nekviestionuojame specialistų išvadų. Specialistų grupė buvo sudaryta iš trijų teismo medicinos ekspertų, turinčių ekspertų licenciją, ir trijų specialistų gydytojų. Mes išvadų nekviestionuojame, bet taip pat nagrinėjome ir manome, kad jos padarytos neįvertinus aplinkybių visumos. Visos aplinkybių visumos. Jose yra prieštaravimų medicinos dokumentams, kuriuos turi ligoninė. Taip pat jos buvo padarytos remiantis klausimais ikiteisminio tyrimo byloje, kas galimai apribojo jos apimtį“, - teigė medikė.

R. Banevičienė nekomentavo išvadose rašomos diagnozės endokardo fibroelastozės. Medikės teigimu, tai konfidenciali paciento informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (596)