Eksperimentas parodė: diabetu nesergančių, bet minėta bakterija užsikrėtusių žmonių organizme cukraus lygis buvo didesnis. Tai parodė glikolizuoto hemoglobino (HbA1c) tyrimas, informuoja „ABC News“.

Pasitaiko, kad bakterija žmogus užsikrečia ankstyvoje vaikystėje ir ilgai gyvena, to nė neįtariant. Teoriškai šiuo metu esantys antibakteriniai preparatai geba sunaikinti patogeną. Visgi mokslininkams reikia išsiaiškinti, kaip sunaikinti bakteriją ir kaip H.pylori veikia cukraus lygį skirtingo svorio žmonių organizme.

Sveikatos apsaugos specialistai mano, kad bakterija pakeičia dviejų hormonų – grelino ir leptino lygį. Pirmasis hormonas daro įtaką didėjančiam svoriui, o antrasis mažina apetitą ir skatina riebalų deginimą. Artimiausiu metu mokslininkai sieks išsiaiškinti, kaip antibiotikai veikia HbA1c rodiklį ir hormonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją